23 augustus 2021 In de media

Vitesse staat voor dilemma, nu einde van transfermarkt nadert

 De sterspelers Riechedly Bazoer en Oussama Tannane willen een transfer maken, maar hebben daar nog slechts tien dagen voor. En dat stelt Vitesse voor een flink dilemma.

In het transferbeleid was rekeing gehouden met de verkoop van het duo. Trainer Thomas Letsch speelde in de voorbereiding lange tijd zonder Bazoer en Tannane en experimenteerde ook met een 4-4-2 systeem in plaats van 3-5-2 met Bazoer als vrije man centraal achterin. En voor de positie van Tannane werd zelfs al een vervanger binnengehaald in de persoon van Yann Gboho.

Letsch kwam na enkele moeizame wedstrijden in de voorbereiding terug op zijn beslissing en zette Bazoer weer op zijn vertrouwde positie. Tegen VfL Bochum liep het direct veel beter en was Bazoer meteen de uitblinker. En Tannane toonde als invaller ook weer zijn waarde voor de ploeg. En dus bleef Bazoer ook basisspeler in de Europese wedstrijden en in de competitie tegen PEC Zwolle. Tannane kwam mede door een blessure slechts tot twee invalbeurten.

De transferwensen leverden tot dusverre niks op. Er zou een bod zijn geweest van Olympique Marseille op Bazoer en Tannane trok de interesse van wat clubs uit Turkije. Rond Bazoer is nu nog wat beweging. Maar met nog tien dagen transferwindow te gaan zijn ze beiden nog in Arnhem. Een financiële tegenvaller van pakweg acht miljoen euro, want dat denkt Vitesse minimaal te kunnen krijgen voor de twee vedetten.

De markt komt ongetwijfeld nog flink in beweging voor 31 augustus, maar het zou zomaar kunnen dat Bazoer en Tannane in Arnhem blijven. “Ik heb het altijd leuk gehad en gevonden. Alles is mogelijk. Je weet maar nooit. Je moet niet verrast kijken als ik hier nog sta”, zei Tannane na de 3-3 uit tegen Anderlecht. En Bazoer verklaarde ook al dat hij het zeker geen straf vindt om bij Vitesse te blijven.

Startgeld 2,9 miljoen euro

Met Bazoer als drijvende kracht en Tannane als getergde invaller werd dat knappe resultaat gehaald. En als Vitesse de Belgische topclub deze week elimineert, wacht de poulefase van de Conference League.

En dan gaat de kassa rinkelen in Arnhem. Het startgeld is al 2,9 miljoen euro. En dat kan flink toenemen met ieder punt dat de Arnhemmers halen in de zes poulewedstrijden. Met daarnaast de inkomsten van recettes, business-seats en televisiegelden vallen ook nog miljoenen te verdienen.

Terugverdienen

Dus met de inkomsten uit de poulefase zou de financiële tegenvaller van het niet verkopen van de twee smaakmakers aardig gecompenseerd kunnen worden. En mogelijk wordt er nog een andere speler verkocht. Zo is er belangstelling van Dinamo Zagreb voor Danilho Doekhi.

Een ander voordeel is dat met Vitesse met Bazoer en Tannane ook meer kans heeft op een succesvol jaar. De vierde plaats van vorig seizoen behoort zeker weer tot de mogelijkheden. En dat levert dan een nieuw en mogelijk lucratief Europees avontuur op. Dus zo verdienen de twee vedetten zichzelf wellicht terug.

Inpassen

Aan trainer Thomas Letsch de taak om het duo onder controle te houden. Met Bazoer lijkt dat geen probleem, want die is alweer moeiteloos ingepast en is wekelijks steevast één van de uitblinkers.

Tannane is wat lastiger, want zijn beoogde vervanger Gboho doet het niet slecht. Maar Tannane is ook te gebruiken als tweede spits. En dat hij na zijn sterke invalbeurt tegen Anderlecht even zijn gram haalde, moet Letsch ook maar op de koop toenemen.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: