5 augustus 2021 In de media

Vitesse start Europese campagne met onnodig tumultueuze remise

Vitesse is de Europese campagne begonnen met een remise. In een wedstrijd met twee gezichten hielden de Arnhemmers het Ierse Dundalk op 2-2.

Drie jaar na het tweeluik tegen FC Basel maakte Vitesse zijn rentree in Europa. Trainer Thomas Letsch moest wel behoorlijk puzzelen. Verdedigers Eli Dasa, Romaric Yapi en Jacob Rasmussen ontbraken en dus speelde de jonge Million Manhoef als gelegenheidsrechtsback. Oussama Tannane, de sterspeler van afgelopen seizoen, begon op de bank.

Evengoed begon Vitesse sterk aan de wedstrijd. De Arnhemmers kregen volop kansen en haalden in de twintigste minuut de trekker over. Na een snelle counter via Manhoef was het Matus Bero die de 1-0 binnenschoof. Het was een terechte voorsprong, maar Dundalk gaf zich allesbehalve gewonnen. Enkele momenten na de Arnhemse goal raakte Patrick McEleny al de lat met een schot van afstand.

Vitesse bleef dominant en kreeg ook kansen via onder anderen Loïs Openda en Yann Gboho, maar zij verzuimden de score verder uit te bouwen. Halverwege de tweede helft kreeg de thuisploeg het deksel keihard op de neus. McEleny kopte de gelijkmaker binnen. Voor Vitesse was het een bittere pil. Letsch wisselde aanvallend en bracht onder anderen Tannane in de ploeg.

Toch viel de goal aan de andere kant. Een kwartier voor tijd was het weer McEleny die toesloeg. De aanvallende middenvelder kapte Danilho Doekhi uit en wipte de bal met heel veel gevoel langs doelman Markus Schubert binnen: 1-2. De start van de Europese campagne leek zo uit te lopen op een flinke deceptie.

Openda bleek in de 88ste minuut echter de redder in nood. De Belg kreeg de bal prompt voor zijn voeten na een ongelukkige kopbal van een Ierse verdediger en profiteerde knap met een volley: 2-2. Openda moest vervolgens wel van het veld: hij kreeg rood vanwege een vermeende slaande beweging. Door de remise in Gelredome, zal alles aankomen op de return in Ierland volgende week. Uitdoelpunten tellen niet dubbel.

Bron: VI / Foto's: SV