20 maart 2020 In de media

Vitesse start met Coronahulpplatform

Vitesse start per direct met haar eigen ‘coronahulpplatform’. Samen met NLvoorelkaar, het grootste platform voor vrijwilligerswerk in Nederland, stimuleert de club om – waar mogelijk – elkaar te helpen via Vitessevoorelkaar.nl.
Martijn de Wild, manager MVO bij Vitesse: “De huidige coronacrisis beheerst op dit moment de hele wereld. Vitesse leeft intens mee met alle getroffenen, hun familieleden en iedereen die zich inzet om het virus te bestrijden. Daarnaast zijn onze gedachten uiteraard ook bij de kwetsbare doelgroepen die door het virus niet de mogelijkheid hebben om de deur uit te gaan of om bezoek te ontvangen. Als voetbalclub vinden we het belangrijk om bij te dragen aan onze samenleving. Dat doen wij normaal dagelijks via Vitesse Betrokken en wij vinden dat we er ook juist nu voor elkaar moeten zijn. Vitesse stimuleert daarom haar medewerkers om zichzelf via het platform vrijwillig in te zetten voor de Arnhemse samenleving. Ook roepen wij al onze supporters en andere betrokkenen op om zich ook in te zetten voor de medemens.”

Het coronahulpplatform werkt als een soort Marktplaats. Supporters en medewerkers die zich willen inzetten voor mensen en (zorg)organisaties kunnen een bericht plaatsen. Andersom kunnen mensen en (zorg)organisaties oproepen plaatsen als zij hulp nodig hebben. Een luisterend oor bieden, eten maken, post rondbrengen, boodschappen doen of een gezelschapsspelletje spelen met eenzame mensen zijn zomaar wat voorbeelden die op het digitale prikbord worden gezet. Van het helpen van ouderen, de meest kwetsbare groep, tot het ondersteunen van het zorgpersoneel dat dagen van twaalf tot zestien uur maakt; Vitesse faciliteert samen met online platform NLvoorelkaar de mogelijkheid om mensen met elkaar te verbinden. Je kunt jezelf eenvoudig aanmelden via de site en aangeven waarvoor je jezelf wilt/kunt inzetten, of door de actuele (corona)vragen te bekijken en daarop te reageren. Wel willen we meegeven te allen tijde rekening te houden met de getroffen maatregelen en adviezen van de overheid en het RIVM.

Kun jij de hulp goed gebruiken? Of wil jij iets voor iemand anders betekenen? Kijk dan nu op www.vitessevoorelkaar.nl en kom in actie!

Zo helpen we elkaar in de tijd waarin dit het hardste nodig is!

Over NLvoorelkaar
NLvoorelkaar is het grootste vrijwilligersplatform van Nederland en brengt al acht jaar vraag en aanbod van mensen bij elkaar, zodat zij iets voor elkaar kunnen betekenen. Voor coronahulp is er een speciaal platform opgezet dat alle initiatieven, hulpvragen en mensen die willen helpen in Nederland samenbrengt. 
 

Vitesse / foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: