22 september 2021 In de media

Vitesse start onderzoek naar ongeregeldheden tijdens wedstrijd tegen FC Twente

Vitesse is een onderzoek gestart naar aanleiding van de vechtpartijen die zondagmiddag hebben plaatsgevonden in het GelreDome. Tijdens het duel tegen FC Twente vonden er meerdere ongeregeldheden plaats op de Zuid-tribune. De club laat via een officiële verklaring weten ‘gepaste maatregelen’ te nemen.

De thuiswedstrijd tegen FC Twente stond in het teken van de herdenking van de Slag om Arnhem. Tijdens het jaarlijkse Airborne-duel werd in de 75ste minuut een staande ovatie gegeven door het publiek in Arnhem.

De sfeer op de Zuid-tribune, de plek waar de harde kern van Vitesse-aanhangers zit, bereikte tijdens de thuisnederlaag tegen FC Twente een triest dieptepunt. “Tot drie keer toe brak een vechtpartij uit. Na de wedstrijd spraken meerdere supporters hun afschuw uit over de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd.

De leiding van Vitesse heeft inmiddels gereageerd op de constateringen. “Het moge duidelijk zijn dat genoemde misdragingen niet thuishoren in het stadion. Vitesse zijnde zetten wij alles in het werk om ervoor te zorgen dat er geen wanordelijkheden plaatsvinden op de tribune. Wij willen een club zijn waar iedereen zich welkom, thuis, prettig en veilig voelt.” Vitesse gaat onder ander in gesprek met een briefschrijver die zijn beklag over gedrag van een groep supporters op de Zuid-tribune in de media gedaan heeft.

Bron: Voetbalprimeur - Bew. SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: