14 juni 2018 In de media

Vitesse stelt met oefenprogramma supporters teleur bij start Slutsky

Vitesse heeft in zijn oefenprogramma geen ruimte gevonden voor een wedstrijd in Nederland. Leonid Slutsky gaat zijn ploeg als nieuwe coach van Vitesse voornamelijk in Oostenrijk voorbereiden op Europees voetbal en het nieuwe Eredivisie-seizoen.
De eerste training onder de Rus staat op zondag 24 juni op het programma in Papendal. Na de Kids Club Dag op 27 juni vertrekt de Vitesse-selectie een week later voor een trainingskamp naar Oostenrijk. Daar verblijven de Arnhemmers van 4 tot en met 17 juli en wordt geoefend tegen Wolfsberger AC (Oos), FC Arsenal Toela (Rus) en Lokomotiv Moskou (Rus).

Technisch directeur Marc van Hintum geeft op de clubsite uitleg aan de supporters: 'We willen het seizoen met de supporters feestelijk aftrappen bij de eerste training op Papendal. En natuurlijk zijn ook daarna de meeste trainingen gewoon openbaar. We wilden graag aan de wens van de supporters tegemoet komen door een oefenwedstrijd in Nederland te spelen. We hebben hier ook nadrukkelijk naar gekeken, maar vanwege het behalen van Europees voetbal en het trainingskamp dat reeds gepland was, bestond hier helaas geen mogelijkheid voor.'

In de tweede voorronde van de Europa League komt Vitesse op donderdag 26 juli al in actie. Wie de mogelijke tegenstanders zijn, wordt bekend bij de loting voor de eerste en tweede voorronde volgende week woensdag. De subtopper begint op zondag 12 augustus aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: