9 april 2021 In de media

Vitesse stelt week voor bekerfinale teleur tegen ADO Den Haag

Vitesse heeft dure punten gemorst in de strijd om plaats twee in de Eredivisie. De Arnhemmers struikelden een week voor de bekerfinale tegen Ajax over hekkensluiter ADO Den Haag: 0-0.

Ruud Brood had vooraf al een ‘schifting’ aangekondigd en hield woord. Onder meer Jonas Arweiler, Kees de Boer, Pascu en Gianni Zuiverloon verschenen aan de aftrap. Toch moesten zij toezien hoe de openingsfase voor Vitesse was. De ploeg van coach Thomas Letsch had de bal en zag een voorzet van Ousmane Tannane op de lat belanden. Dat was echter ook meteen het enige gevaarlijke moment in de abominabele eerste helft.

Armando Broja leek kort na rust beterschap te beloven in het Gelredome. De spits kreeg de bal wat gelukkig voor de voeten, maar stuitte vervolgens op een Haagse verdediger. Een paar minuten later eindigde zijn inzet recht in de handen van doelman Martin Fraisl. ADO staat stijf onderaan in de Eredivisie, maar hield zodoende wel betrekkelijk eenvoudig stand tegen de nummer vier.

De eerste serieuze kans van Vitesse liet op zich wachten tot minuut 67. Alois Oroz kon vrij inkoppen uit een voorzet van Tannane, maar verzuimde op doel te koppen. De spelmaker probeerde het daarna nog zelf met een fraaie poging van afstand, maar de Arnhemmers stelden flink teleur. ADO werd zelfs steeds brutaler in de slotfase en kreeg via Marko Vejinovic nog een kans. Hij speelde zich knap vrij, maar Remko Pasveer keerde zijn inzet. De thuisploeg probeerde het daarna nog wel, maar kreeg geen echte kansen meer.

Vitesse en ADO schieten weinig op met de remise. PSV en AZ kunnen dit weekeinde uitlopen op de Arnhemmers, die bovendien de hete adem van Feyenoord voelen én een slechte generale beleven voor de bekerfinale tegen Ajax. ADO moet nog altijd zes punten zien goed te maken op nummer zestien VVV-Venlo.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: