27 mei 2021 In de media

Vitesse stopt met de Onder negen (O9)

Profvoetbalclub Vitesse was al gestopt met het jeugdteam met spelers onder de acht jaar en stopt eind van dit seizoen ook met teams met spelers onder de negen. De hele jonge spelers komen niet meer naar Arnhem, maar trainen bij hun eigen club. Wel worden ze gevolgd en begeleid door Vitesse en kunnen ze, bij aangetoond voldoende talent, op termijn instromen in de Onder 10 van Vitesse. “Zo kunnen talenten langer in hun eigen omgeving blijven voetballen”, aldus de Arnhemse club.

Vitesse gaat na de zomer regio-trainingen verzorgen op de voetbalvelden van O.S.S.’20. Talentvolle spelertjes van 7 tot en met 9 jaar kunnen zich dan op regionaal niveau aan de Arnhemse eredivisionist laten zien.

O.S.S.’20 is een van de partnerclubs van Vitesse en werkt sinds kort met Vitesse samen. Vanaf 15 september is op de amateurclub op tien woensdagen het toneel waar talentvolle voetballers van 7 tot en met 9 jaar training krijgen van Vitesse.

De Arnhemse club 

Vitesse gaat tien trainingen verzorgen op de velden van O.S.S.’20. “We willen de talentvolle spelers beter in kaart krijgen door een langer traject aan te bieden”, zegt Bart van Rooijen van Vitesse.

De regio-training is niet alleen bedoeld voor talentvolle spelers van O.S.S.’20, maar voor jeugdspelers uit de hele regio Zuid van de KNVB en binnen vijftig kilometer van Arnhem.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: