7 december 2013 In de media

Vitesse straft fouten moedig PSV af

Vitesse heeft de koppositie in de Eredivisie heroverd, door het dappere PSV van punten af te houden (2-6).
In de eerste helft viel gelijk de steun van het Eindhovense publiek op aan de ploeg van trainer Philip Cocu. De fanschare stond voortdurend achter de ploeg, die het zo wisselvallig doet in de Eredivisie. Het leek al snel resultaat te hebben, maar dat viel tegen.

PSV was een paar keer dichtbij de openingstreffer door kansen van onder meer Karim Rekik, Adam Maher en Jurgen Locadia. Aan de andere kant had Piazon echter succes. De Braziliaanse spits van Vitesse mikte uit een uitgooi van Mike Havenaar raak. Rekik en Zanka Jorgensen, die op de plek stond van de geschorste Jeffrey Bruma, gingen in de fout.

Loon naar werken
Vlak voor de rust kregen de Eindhovenaren toch loon naar werken. Memphis Depay verraste de uitstekend keepende Piet Velthuizen met een hard schot van net buiten het strafschopgebied. Hij zorgde voor de verdiende gelijkmaker, maar wist daarmee niet te voorkomen dat PSV met een veilig gevoel de rust in ging.

In de tweede helft kon het alle kanten op. Vitesse begon feller na de rust, maar PSV liet zich niet zomaar overrompelen. Depay had met een gevaarlijke vrije trap de kans om de voorsprong te pakken, maar zijn inzet belandde naast het doel van Vitesse.

Teleurstelling
Het kwartje viel uiteindelijk toch naar de kant van Vitesse. De Arnhemmers kwamen na 66 minuten spelen op voorsprong door Havenaar, die Rekik tot een pion deklasseerde en van dichtbij de 1-2 binnenschoot. PSV moest alle zeilen bijzetten om nog een punt te pakken, maar bleef opnieuw achter met een teleurstelling.

Het werd zelfs nog erger voor PSV, toen Abel Tamata de buitenspelval ophief en Kelvin Leerdam schijnbaar over het hoofd zag. Laatstgenoemde behield de rust, passeerde doelman Jeroen Zoet en werkte zijn zesde treffer van het seizoen binnen.

In de slotfase maakte PSV het nog spannend, toen Rekik op aangeven van Locadia de 2-3 binnenkopte. Een minuut later lag de 2-4 van Pröpper echter al in het netje. Even later vergrootte Patrick van Aanholt de score nog eens door een combinatie met Piazon af te ronden. Pröpper maakte met de 2-6 het feest compleet.

Goal

Hoofdsponsor: