17 maart 2018 In de media

Vitesse strandt op ‘muur’ van Heracles

Vitesse is een kater rijker. De Arnhemse eredivisionist zette Heracles zaterdag met de rug tegen de muur. Maar de Almelose stellingen bleven overeind. De 0-0 werd daarmee de schamele oogst.
Henk Fraser greep voor het duel met Heracles in. Hij verwees Remko Pasveer naar de bank. De keeper werd na zijn blunders tegen FC Utrecht geslachtofferd. In het doel stond Jeroen Houwen. Ook Fankaty Dabo raakte zijn plek kwijt. Fraser koos voor de Rus Vyacheslav Karavaev, die deze winter werd weggeplukt bij Sparta Praag.

Houwen en Karavaev zorgden voor rust aanvankelijk voor de meest opmerkelijke momenten. Houwen gleed na een kwartier uit, nadat Lassana Faye de bal op zijn borst liet vallen. De keeper kon de schade herstellen. Hij werd verder niet op de proef gesteld.

Karavaev was voor rust dicht bij de openingstreffer. Maar Heraclied Bram Castro kon na een hoekschop net redding brengen.

In de tweede helft zette Vitesse aan. Daarbij was Navarone Foor dicht bij de openingstreffer. Maar zijn inzet werd door Robin Pröpper van de lijn gehaald. Faye, Roy Beerens, Matt Miazga en Mason Mount konden kansen vervolgens ook niet verzilveren. Heracles verdedigde alleen nog maar, maar bleef uiteindelijk overeind.

Vitesse-Heracles 0-0 (0-0)
Vitesse: Houwen; Karavaev, Kashia, Miazga, Faye; Serero, Mount, Foor; Beerens (85. Bruns), Matavz, Linssen (76. Van Bergen).

Heracles: Castro; Breukers, Wuytens, Pröpper, Baas; Van Ooijen, Jakubiak (46. Niemeijer), Monteiro; Kuwas, Vermeij (76. Gladon), Peterson.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: