28 november 2020 In de media

Vitesse strijdt voor clubrecord tegen Fortuna Sittard

Vitesse is nog één zege verwijderd van de beste seizoensstart ooit in de clubhistorie. Wanneer Fortuna Sittard aanstaande zondag 29 november (12.15 uur) wordt verslagen, is het record een feit. Met een zege blijven we bovendien meedraaien in de top van de Eredivisie. We blikken vooruit met hoofdtrainer Thomas Letsch en aanvaller Armando Broja.

Vorig weekend nam Vitesse een punt mee uit Groningen. Loïs Openda maakte de openingstreffer van Patrick Joosten nog voor de rust ongedaan. Na de onderbreking kreeg Broja dé kans op de 1-2, maar voor een leeg doel schoot hij naast. De spits kon daarna wel door de grond zakken en liet dat ook zichtbaar merken. Inmiddels is de blik van Broja gericht op het thuisduel met Fortuna Sittard. “Die misser heeft wel één of twee dagen in mijn hoofd gezeten, ja”, blikt Broja terug op het bewuste moment. “Niemand wil natuurlijk zo’n kans missen, maar het gebeurt de beste spitsen in de wereld ook wel eens. Ik heb er met mijn familie over gepraat en ik heb nu het vertrouwen dat ik de volgende kans wel gewoon raak schiet.”

Hoofdtrainer Letsch zag in Groningen dat Vitesse na rust beter voor de dag kwam. “We hadden in het begin niet de controle, maar uiteindelijk hadden we kunnen en misschien ook wel moeten winnen daar”, zegt Letsch. “Tegen Fortuna Sittard wordt het een hele andere wedstrijd. Ik heb ze zondag live in actie gezien tegen Feyenoord. Fortuna staat onderaan en heeft weinig vertrouwen. Maar iedere wedstrijd is anders. Alleen als wij honderd procent gefocust zijn, kunnen we winnen”, aldus Letsch. De Duitser ziet dat het gevoel goed is binnen de spelersgroep. “Alles gaat makkelijker als je bovenin meedraait.”

Broja put ondanks de gemiste kans van vorige week vertrouwen uit het resultaat in Groningen en weet wat Vitesse kan verwachten tegen Fortuna. “We hebben ze gezien op beelden, dus we weten waar de kansen liggen. We gaan ervoor.” Letsch kan beschikken over een nagenoeg fitte groep. “Alleen Idrissa Touré is nog geblesseerd aan zijn enkel. Ook is Riechedly Bazoer er niet bij vanwege een schorsing, zijn laatste wedstrijd. Verder is iedereen beschikbaar.”

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: