1 september 2018 In de media

Vitesse stunt op valreep met Chelsea-parel Musonda Junior

Vitesse heeft vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog een verrassende deal gesloten. De Arnhemmers nemen Charly Musonda Junior op huurbasis over van Chelsea.
De 21-jarige Musonda Jr. geldt al jaren als een enorm groot talent. Chelsea haalde hem op zestienjarige leeftijd weg uit de jeugdopleiding van Anderlecht. Later werd de aanvallende middenvelder nog verhuurd aan Real Betis en Celtic, maar een doorbraak bij Chelsea bleef uit. Wel maakte hij op 12 augustus 2017 zijn debuut in de Premier League voor de Londenaren.

Technisch directeur Marc van Hintum is in zijn nopjes met de komst van de Belgische jeugdinternational, laat hij weten op de clubwebsite. 'We hebben Charly al drie jaar op de radar staan. Hij is een veelzijdige speler, die zowel op tien als op de beide flanken kan spelen. Charly heeft een goede actie, heeft veel snelheid en is technisch vaardig.'

Musonda Jr. is de zoon van Charly Musonda Sr., die onder meer tien jaar voor Anderlecht uitkwam en international van Zambia was. De dribbelaar neemt bij Vitesse de plek in van Mitchell van Bergen, die eerder verkocht werd aan SC Heerenveen.
 

VI / Foto’s SV – Vitesse

Hoofdsponsor: