3 oktober 2021 In de media

Vitesse stunt tegen Feyenoord ondanks rood aangelopen slotfase

ARNHEM – Vitesse heeft zondagmiddag weten te stunten tegen Feyenoord. Door twee doelpunten van Loïs Openda konden de Vitesse-supporters voor het eerst dit seizoen juichen voor een overwinning in GelreDome. Ook al liep de slotfase nogal rood aan voor de Arnhemse club.

Nog voordat de wedstrijd begon was er slecht nieuws voor Vitesse. Doelman Markus Schubert raakte geblesseerd in de warming-up en werd vervangen door doelman Jeroen Houwen. Ook spits Baden Frederiksen ontbrak, daarom speelde voor hem Oussama Darfalou.

Maar hoeveel slecht nieuws er ook van tevoren was, de openingsfase van de wedstrijd was goed voor de Arnhemse club. Al heel snel kon Loïs Openda de bal afsnoepen van Marcos Senesi en de Belg wist om Feyenoord-doelman Bijlow te soleren en vervolgens de bal in het net te leggen: 1-0.

Daarna was het Vitesse dat aan bleef zetten. Oussama Darfalou kreeg een goede kans op de 2-0, maar schoot net in het zijnet.

Til maakt gelijk

Maar hoewel Vitesse lang de betere ploeg was in de eerste helft, was het vervolgens Feyenoord dat een doelpunt maakte. Maximilian Wittek had het heel lastig met Feyenoorder Pedersen die uiteindelijk een voorzet kon geven op het hoofd van Guus Til. De middenvelder kopte de 1-1 tegen de touwen.

Door de treffer leek Vitesse een klein mentaal tikje te hebben gekregen. Feyenoord kreeg vervolgens nog een kans via Til, maar doelman Houwen stond in de weg. Daarna kon Linssen ook de 1-2 raak koppen, maar hij mistte.

Weer een voorsprong

Daardoor gingen beide ploegen met een gelijke stand van 1-1 de rust in. Maar Vitesse was niet van plan die stand tot het einde op de borden te laten staan. Het was Loïs Openda die meteen na rust vrij wist te komen in het strafschopgebied van Feyenoord, de aanvaller schoof vervolgens heel rustig de 2-1 in het netje achter doelman Bijlow.

Daarna had Vitesse de Rotterdamse club aardig onder controle. Het was niet zo dat de Arnhemse club veel kansen kreeg, maar Feyenoord had ook weinig in de melk te brokkelen. Door de vele blessurebehandelingen in de tweede helft, onder andere bij Gboho en Wittek kwamen er nog tien minuten bij.

In die extra tijd moest Vitesse wel met 10 man verder toen Matus Bero zijn tweede gele kaart pakte. Ook Thomas Buitink kreeg nog een rode kaart toen hij met een hoog been een duel aanging. Maar die extra minuten met twee man minder kwam Vitesse door en zo werd er gestunt tegen Feyenoord.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: