25 november 2015 In de media

Vitesse-supporters claimen schade bij de politie

De politie kan mogelijk rekenen op tientallen schadeclaims van Vitessefans, die in augustus bij onlusten op de Arnhemse Korenmarkt zijn opgepakt. Dat zegt advocaat Christian Visser.
Voorafgaand aan de Europese kwalificatiewedstrijd Vitesse tegen Southampton verrichtte de politie zeventig aanhoudingen. De supporters verbleven zo'n drie dagen in de cel.

Afgelopen vrijdag maakte de politie bekend dat 54 supporters alsnog vrijuit gaan. ,,Verreweg de meesten dronken slechts een biertje in het café. Die jongens konden door de arrestatie echter niet op hun werk verschijnen", zegt Visser. Zij zullen volgens hem 105 euro claimen voor elke nacht die zij in de cel doorbrachten.

De overige zestien fans worden vervolgd voor openlijk geweld, zware mishandeling, opruiing en bedreiging. Visser, die als advocaat geregeld voetbalfans bijstaat, verwacht enkelen van hen als cliënt. Hoeveel weet hij nog niet. "Het onderzoek is nog niet klaar."

Het massale optreden van de politie op de Korenmarkt balanceert tussen 'machtsvertoon en paniekvoetbal', zo vindt de advocaat. "Men had het gros al veel eerder naar huis kunnen sturen. Bijna alles staat op camerabeelden."

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: