17 mei 2020 In de media

Vitesse-supporters in actie tegen GelreDome-eigenaar

Een groep Vitesse-supporters is in actie gekomen tegen GelreDome-eigenaar Michael van de Kuit.
De supporters zijn boos omdat Vitesse om huurverlaging heeft gevraagd, maar Van de Kuit heeft geen oor voor de gevolgen van de coronacrisis. Hij dreigde de Arnhemse club zelfs met de aanvraag van een faillissement. Een juridische procedure die niets zegt over de liquiditeit van Vitesse, maar gebruikt wordt als drukmiddel.
 
Op het spandoek bij het stadion staat de tekst: 'Zonder enig hart en alles voor de buit, dat is typisch Van de Kuit.' Op het Facebook-account van de supportersgroepering wordt Van der Kuit 'een associale opstelling' verweten.
 
Vitesse heeft een kort geding aangespannen tegen de eigenaar van GelreDome. De club wil in overleg om tot een redelijke oplossing komen van de huursom tijdens de coronacrisis. Van de Kuit ziet de redelijkheid van het Vitesse-verzoek niet in. Hij doet het af als 'onzin'.
 
Vitesse betaalt naar verluidt jaarlijks 1.8 miljoen euro om in het stadion te mogen spelen. De Arnhemmers zijn koploper in de Eredivisie als het gaat om de betaling van huurpenningen. Omdat er vanaf maart tot september niet gevoetbald kan worden wil Vitesse nu voor die maanden een halvering van de huursom. De coronamaatregelen van de regering verbieden het gebruik van het stadion tot minimaal 1 september.
 
GelreDome-eigenaar Van de Kuit staat bekend als huisjesmelker en grossiert in conflicten en het aangaan van rechtszaken rondom zijn vastgoed activiteiten. Een simpele Googlesearch actie levert een veelvoud van soortgelijke hits op.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: