1 maart 2024 In de media

Vitesse-supporters: KNVB hak de knoop door!

Na het afwijzen van de overname door Coley Parry is het wachten op een oordeel over de overdracht van de aandelen van Valeri Oyf aan Vitesse. Deze stap is noodzakelijk voor Vitesse om een gezonde toekomst tegemoet te gaan. Zonder deze goedkeurig is onze club ten dode opgeschreven, aangezien het dan haar bankrekening en speellicentie verliest.

Net als bij het onderzoek naar Coley Parry wordt er wederom erg lang de tijd genomen om tot een oordeel te komen. Naar onze mening veel te lang, want inmiddels is er wéér een maand voorbijgegaan zonder update of uitzicht op een antwoord. Ook vinden wij het unfair dat de KNVB wel Russische hackers financiert en transfers met Russische clubs faciliteert, maar ons Russische verleden zwaar aanrekent en op een goudschaaltje legt.

Wij, de verenigde (fanatieke) supportersgroepen, vinden dat de KNVB speelt met de toekomst van Vitesse en ons de mogelijkheid om het anders te doen onnodig lang ophoudt. Bij het bezoek aan de bondsvergadering in Zeist op 18 december 2023 en een daaropvolgend vervolggesprek, werd ons beloofd dat onze bezorgdheid serieus genomen zou worden en men de toekomst van de club niet op het spel zou zetten. Wij zien tot nu toe die beloften niet nagekomen worden, en wij willen niet nogmaals op bezoek hoeven komen om de KNVB hieraan te herinneren.

Wij willen met Vitesse een nieuwe richting inslaan. Realistische begroting en ambities. Inspraak van supporters. Eigen spelers opleiden. Meer binding met de regio. Lokale investeerders. Baas in eigen huis. Een eigen identiteit. Maar dat kan niet zolang de KNVB geen fiat geeft over de aandelenoverdracht die ons kan bevrijden van ruim elf jaar buitenlands eigenaarschap.

Wij roepen de KNVB daarom op: houd je aan jullie belofte om de op een-na-oudste betaaldvoetbalclub van Nederland niet kapot te laten gaan. Geef ons uitzicht op een toekomst en om eindelijk weer baas in eigen huis te worden. Geef ons de mogelijkheid om Plan Arnhem op te zetten en uit te voeren, zodat de club weer gedragen kan worden door mensen uit de regio. Wij hebben nu echt lang genoeg in de wachtkamer gezeten. Wij willen duidelijkheid over onze passie, onze trots, onze club. Wij willen ons Vitesse terug.

KNVB: hak de knoop door!

Namens de verenigde supportersgroepen
Crew 81 | GDA | GTKP | Noord 227 | RFA | RFFC | Supportersraad Vitesse | Supportersvereniging Vitesse | Vak 112 | VIVO

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: