24 juni 2021 In de media

Vitesse supporters organiseren corteo om GelreDome vol te krijgen

Supportersgroepen van Vitesse organiseren op zaterdag 3 juli om 13.00 uur een corteo. Initiatiefnemers zijn supporters van Vak 112. Deze corteo volgt op de bekerfinale actie Heel de Stad Geel Zwart.

Een Corteo is een stoet supporters maakt al zingend een mars naar het stadion, waarbij in de voorste geledingen meestal een grote spandoek mee wordt gevoerd (Red.)

De tocht loopt vanaf de het terrein van voormalig Vitesse stadion Nieuw Monnikenhuize via het stadhuis naar GelreDome en volgt de route die ook in 1998 werd gelopen.

Doel van tocht 2021

Doel van de tocht is de stad Arnhem te laten zien dat Vitesse leeft en dat iedereen trots is op hun club en hun stad. De organisatie hoopt dat door deze actie nog meer Vitesse supporters een seizoenkaart zullen aanschaffen. Opgeroepen zijn dan ook alle supporters en iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt op om aan te sluiten en mee te lopen.

Tocht van 1998

Op 25 maart 1998 werd deze tocht ook gelopen door een grote groep Vitesse supporters. Dit gebeurde voor aanvang van de openingswedstrijd in stadion GelreDome. Ook nu moet het een legendarische tocht worden met spandoeken en veel vlaggen. De corteo start op de zelfde plek als in 1998. Iedereen verzamelt bij de gedenksteen, een stenen bal, op de hoek van de Rosendaalseweg en de Dominicanenweg.

Geen Brug te Ver

Deze week is de seizoenkaartcampagne van Vitesse Geen Brug te Ver van start gegaan. Met deze corteo sluiten de supporters zich aan bij de campagne van de club met als gezamenlijk doel om minimaal 10.000 seizoenkaarten te verkopen en de sfeer in GelreDome te verhogen. De komende tijd worden er binnen en buiten het stadion nog meer acties op poten gezet.

Bron: Arnhem Nieuws / Foto's: SV

Hoofdsponsor: