12 november 2019 In de media

Vitesse-supporters parkeren straks onder zonnepanelen

Veel Vitesse-supporters zullen vanaf 2021 bij hun bezoek aan GelreDome parkeren onder een woud van carports met zonneschermen. Althans als alles via plan verloopt en alle procedures glad verlopen.
De Gelderlander maakt melding dat voor het veld zonnecollectoren Rijn en IJssel Energiecoöperatie samenwerkt met de gemeente Arnhem en GelreDome. Er is een voorlopige vergunning aangevraagd voor 5260 zonnecollectoren op carports op het parkeerterrein bovenop de heuvel van het parkeerterrein GelreDome.

De Arnhemse coöperatie hoopt binnen drie maanden duidelijkheid te krijgen over de subsidiaanvraag. Als die wordt toegekend en alle procedures vlot verlopen, zouden de panelen er begin 2021 kunnen liggen, verwacht een woordvoerder van de Rijn en IJssel Energiecoöperatie.

Het GelreDome is een van de beoogde locaties voor zonnevelden in Arnhem. De gemeente Arnhem streefde naar 40.000 panelen in 2020, maar er zijn er tot op heden nog geen 8.000 gerealiseerd, aldus de Gelderse regiokrant.

De zonnepanelen bij GelreDome zijn gepland voor de hoger gelegen parkeerplaatsen Londen en Athene, aan de westkant van het stadionterrein. GelreDomedirecteur Hèrald van de Bunt: "Die zijn het meest geschikt.Daar mogen vanwege de bodemgesteldheid geen vrachtwagens of bussen komen."

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: