19 december 2023 In de media

Vitesse supporters richting Zeist.


Maandagavond zijn een honderdtal Vitesse-supporters vertrokken richting de Bondsvergadering bij de KNVB. Daar werd op een vreedzame manier duidelijk gemaakt dat de club niet langer aan het lijntje gehouden kan worden. Het al 15 maanden durende proces zorgt voor behoorlijk wat irritatie bij de achterban. ‘Wij willen duidelijkheid’ werd er onder andere uitgesproken. ‘Vitesse is onze club, ons leven. Maar iedereen laat ons bungelen. Over een paar maanden zijn we wellicht failliet’. De bondsvergadering was zichtbaar onder de indruk, waarna er werd gesproken met de Vitesse-aanhang.

Onder andere Clarence Seedorf, Just Spee, en Jan Willem van Dop gingen het gesprek aan over waarom het zo lang kan duren voordat Vitesse geen duidelijkheid krijgt. ‘De licentiecommissie is onafhankelijk daar kunnen wij geen druk op uitoefenen’. De supporters vonden dit geen passend antwoord en counterden direct. ‘Maar jullie kunnen ons wel verschillende boetes sturen omdat deadlines niet worden gehaald’.

Tegen het einde werd er afgesproken op een later tijdstip met elkaar in gesprek te gaan. ‘Jullie verdienen duidelijkheid’. De KNVB, Vitesse, en supporters en hopelijk ook de licentiecommissie zullen zo snel mogelijk bij elkaar komen.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: