24 september 2015 In de media

Vitesse-supporters steunen Peter Bosz

De aanklager van de KNVB tuchtcommissie stelt dat Bosz door zijn gedrag het voetbal in diskrediet heeft gebracht.
De aanklager maakt daarbij een grove beoordelingsfout. Vitesse-trainer Peter Bosz kwam op voor de rechten van zijn spelers, club en haar supporters. Hij verwoordde dat hen onrecht werd aangedaan en maakte dat kenbaar.
 
Tijdens de wedstrijd werden er door de arbitrage een aantal zeer discutabele besluiten genomen. Onderdeel van voetbal. Zuur, maar dat valt nog te accepteren. De weigering door de arbiter toelichting aan de trainer te geven voor het wegsturen naar de tribune hoort niet bij voetbal. Dat was misplaatste arrogantie, machtsmisbruik en dát brengt voetbal in diskrediet.
 
De tuchtcommissie dient in acht te nemen dat ook het aantoonbaar foutief terugzetten van de stadionklok van invloed is geweest op het restant van de wedstrijd en het verwoorden van dit gevoel van onrecht, pal na de wedstrijd.

De tuchtcommissie maakt de indruk het essentiële verschil tussen het het ter discussie stellen van besluiten en in diskrediet brengen van de arbitrage niet te kunnen maken.
 
De commissie neemt een week langer voor het doen van een uitspraak in het kader van zorgvuldigheid. Een trainer moet binnen vijf minuten na een (beladen) wedstrijd zijn commentaar en toelichting voor elke camera geven.
 
Voetbal is emotie, heren in Zeist. Peter Bosz is niemand aangevlogen, heeft niemand uitgescholden, maar ageerde tegen een onrecht dat meer dan overduidelijk voor eenieder was.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: