12 januari 2012 In de media

Vitesse-supporters zelfs in de rij voor uitverkoop

Vitesse is hot. Na jaren waarin de Arnhemse club zelfs bij hartstochtelijke fans weinig goed meer kon doen en het genuil niet van de lucht was, is de stemming 180 graden gedraaid.

De nummer zes van de eredivisie mag zich sinds dinsdag zelfs Voetbalclub van het Jaar noemen.

Alleen al aan zoiets simpels als de kassabonnetjes van de Fanzone is de omslag te meten die de club heeft gemaakt. In twee, drie maan­den tijd verkocht Vitesse meer pet­jes, shirtjes, sjaals en mokken dan in de hele jaargang 2010/2011.

Maar de club wil wel áf van de merchandiseartikelen die vorig jaar in de schappen bleven liggen en combineert daarom de uitver­koop met een bezoekje aan de kleedkamer van de spelers. En zelfs voor die kleedkamerverkoop (die ook vanmiddag nog is) staan de fans in de rij.

Vooral voor de originele ‘wedstrijd gedragen’ spelersshirts wilden de supporters wel even wachten. En­kele tientallen van hen stortten zich gistermiddag om twee uur op de sale. De populairste ( oud-) spe­lers? Solobodan Rajkovic, Wilfried Bony, maar ook Guram Kashia en Nemanja Matic.

Ook de rest van de waren vond gretig aftrek. Een topje voor de da­mes met Vitesse-logo voor 5 euro, zwembroeken voor een spotprijs, gesigneerde shirts en winterjassen die de voetbalfan moeiteloos een ‘horrorwinter’ lang warm houden. Voor de jeugdige deelnemertjes aan een rondleiding door GelreDo­me was het door de uitbundige uit­stalling in de kleedkamer wel even verwarrend. Ook zij vonden uitein­delijk toch wat ze zochten. De stoel van keeper Piet Velthuizen.

Gelderlander / Foto Vitesse

Hoofdsponsor: