4 februari 2021 In de media

Vitesse-talent Nouri Cheung tekent nieuw contract

Nouri Cheung heeft een nieuw contract tot medio 2023 ondertekend, met een optie voor nog een seizoen. De aanvallende middenvelder uit de Vitesse Voetbal Academie traint sinds enige tijd regelmatig mee met de A-selectie.

Cheung speelt sinds 2017 in de Vitesse Voetbal Academie. Daarvoor speelde hij in de jeugdopleiding van Ajax en Almere City FC. De inmiddels 18-jarige Cheung komt officieel uit in Jong Vitesse, maar sluit de afgelopen periode zo nu en dan aan bij de trainingen van de A-selectie. Bovendien maakte hij deel uit van de wedstrijdselectie tijdens de historische zege op PSV (2-1), op 25 oktober 2020.

De voormalig jeugdinternational van Oranje O15 is blij met zijn nieuwe verbintenis. “Ik heb het enorm naar mijn zin bij Vitesse. De laatste tijd mag ik geregeld meetrainen met het eerste elftal en zat ik zelfs al een keer op de bank. Ik blijf mijzelf ontwikkelen door hard te werken en gefocust te blijven. Mijn motivatie is om elke dag beter te worden en dan hoop ik de volgende jeugdspeler te zijn die zijn debuut gaat maken”, aldus een dolgelukkige Cheung.

Technisch directeur Johannes Spors: “We zien veel potentie in Nouri. Hard blijven werken en alles aangrijpen om beter te worden, dat is voor elke speler de manier om stappen te blijven maken. We hopen dat Nouri de ontwikkeling doorzet zoals we allemaal wensen. Daarnaast voelen jeugdspelers dat er wat mogelijk is in Arnhem. Dat is een goed teken en wordt gestaafd door de vele oud-jeugdspelers in de selectie die bovendien de nodige speelminuten krijgen.”

Cheung is beslist niet de eerste (voormalig) jeugdspeler die zijn contract heeft verlengd. Recent hebben ook Thomas Buitink, Jeroen Houwen, Daan Huisman en Enrico Hernandez hun handtekening gezet onder een langere verbintenis.

image

Bron: Vitesse / Foto's: SV - Vitesse

Hoofdsponsor: