15 mei 2019 In de media

Vitesse tankt vertrouwen voor play-offs, Groningen eerstvolgende horde

Vitesse heeft de laatste wedstrijd van de competitie winnend afgesloten en daarmee vertrouwen getankt voor de nacompetitie om Europees voetbal. In stadion De Koel in Venlo werd VVV Venlo aan de zegekar gebonden, 1-3. In de play-offs is FC Groningen de tegenstander.
De Arnhemmers legden de basis voor de zege in Limburg in de eerste helft. Karavaev en Ödegaard waren trefzeker. Na de thee deed Van Ooijen voor de thuisploeg iets terug. Bero prikte zeven minuten voor tijd de 1-3 binnen.

Door de winst is Vitesse vijfde geworden in de competitie; FC Utrecht heeft evenveel punten verzameld na 34 wedstrijden, namelijk 53, maar de club uit de Domstad sloot dit seizoen af met een slechter doelsaldo.

Afrekenen met FC Groningen
Om een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League te verdienen moet de ploeg van Leonid Slutskiy nu eerst afrekenen met FC Groningen.  Groningen verloor weliswaar in Emmen, maar Willem II liet zich op de slotdag verschalken door ADO Den Haag. 

Overleeft Vitesse het tweeluik met de Groningers, dan wacht in de finale van de play-offs FC Utrecht of Heracles Almelo. Vorig jaar troffen Vitesse en FC Utrecht elkaar in de eindstrijd om een Europees ticket.

Opstelling Vitesse: Pasveer, Karavaev, Doekhi, Van der Werff, Clark, Ödegaard, Serero, Foor, Büttner (Bero/68), Buitink (Matavz/46), Linssen (Darfalou/85).

Omroep Gelderland / foto’s SV

Hoofdsponsor: