23 februari 2011 In de media

Vitesse-target stuurt aan op vertrek

De transfermarkt is alweer een kleine maand dicht, maar wellicht dat Vitesse op korte termijn nog een nieuwe speler kan begroeten.
De Roemeense verdediger Valerica Gaman beweert dat hij van zijn werkgever Universitatea Craiova al enkele maanden geen salaris meer heeft gehad en wil daarom zijn tot medio 2016 lopende contract opzeggen. Eind januari leek Gaman al de overstap vanuit Roemenië naar Vitesse te maken, maar liep de transfer stuk op onduidelijkheid over de transferrechten van Gaman en bij wie deze zouden liggen.

Omdat Universitatea Craiova dreigde de zaak bij de FIFA aanhangig te maken, besloot Vitesse zich niet langer in het steekspel tussen club, speler en zaakwaarnemer te mengen. Wel liet de Arnhemse club direct weten Gaman intensief te blijven volgen. Indien zijn verbintenis bij Craiova ontbonden zou worden, is Gaman transfervrij en kan Vitesse hem op elk gewenst moment een contract aanbieden.

Vitesse-spits Marcus Pedersen trainde gisteren weer voor het eerst met de groep mee. De Noor moest wegens een liesblessure het duel met De Graafschap laten schieten. Of aanwinst Wilfried Bony – die bij zijn debuut tegen de Doetinchemmers direct trefzeker was – zaterdag mee kan doen in het uitduel bij Heracles Almelo, is twijfelachtig. De Ivoriaan, nog maar net hersteld van een spierblessure, verliet zondag in blessuretijd het veld.

De Telegraaf

Hoofdsponsor: