9 maart 2014 In de media

Vitesse te sterk voor woedend NAC

Vitesse trok zaterdagavond aan het langste eind op bezoek bij NAC Breda: 1-2. De Arnhemmers hadden daar een omstreden doelpunt voor nodig.
Het treffen tussen beide teams kende een vliegende start. Binnen tien minuten had scheidsrechter Björn Kuipers al tweemaal naar de middenstip gewezen.

Eerst profiteerde Zakaria Labyad van een misser van Mats Seuntjens, en twee minuten later mocht Jordy Buijs vanaf elf meter voor de gelijkmaker tekenen. Kuipers voelde zich genoodzaakt de bal op de stip te leggen na een overtreding van Jan-Arie van der Heijden op Rydell Poepon.

Omstreden doelpunt
Vitesse liet zich niet van de wijs brengen door die snelle gelijkmaker, en ging op jacht naar de voorsprong. Die kwam ook tot stand, al was het een doelpunt met een zwart randje. NAC trapte de bal uit om de wissel van Poepon mogelijk te maken, en rekende erop dat Vitesse de bal zou teruggeven. Dat deden de Arnhemmers echter niet, en tot grote woede van het thuispubliek werkte Mike Havenaar een voorzet van Christian Atsu tegen de touwen.

Perica gevaarlijk
Na de rust liet NAC duidelijk blijken de handdoek nog niet in de ring geworpen te hebben. Enkele minuten na de pauze schreeuwde het thuisploeg om een strafschop, toen invaller Stipe Perica ten val ging na een duel met Guram Kashia, maar Kuipers weigerde de bal opnieuw op de stip te leggen.

Even later was Perica opnieuw gevaarlijk. De Kroatische huurling van Chelsea dook gevaarlijk op voor het vijandelijke doel, was eerder bij de bal dan zijn directe bewaker, maar raakte de bal niet goed. Zijn schot zeilde langs de paal. NAC probeerde het nog wel, maar verder dan enkele kleine kansen kwamen de Brabanders niet meer.

Als gevolg van de zwaarbevochten zege overnacht Vitesse op de tweede plaats, met een achterstand van vijf punten op koploper Ajax. De Amsterdammers krijgen zondagmiddag bezoek van SC Cambuur.