3 april 2019 In de media

Vitesse tegen PSV waarschijnlijk in uitverkocht GelreDome

Voor de wedstrijd Vitesse-PSV, zondagmiddag, zijn nog maar een paar honderd kaarten verkrijgbaar. ‘Bijna uitverkocht’, laat de Arnhemse club weten op sociale media, met een illustratief filmpje over de stand van zaken op de vier tribunes in stadion GelreDome.
Indien Vitesse-PSV inderdaad uitverkocht wordt, dan is het voor het eerst in vijf jaar dat Vitesse een thuiswedstrijd speelt in een nokvol GelreDome. De laatste wedstrijd waarvoor alle kaarten werden verkocht, was Vitesse-Ajax in april 2014.

Aan alle vier de zijdes van het stadion is het leeuwendeel van de beschikbare tickets voor het duel met PSV over de toonbank gegaan. De officiële capaciteit van het Arnhemse stadion is 21.248 toeschouwers. Tot 2016 konden er 25.500 mensen in GelreDome, maar in dat jaar is de capaciteit beperkt.

Voor de wedstrijd tegen de regerend landskampioen, die zondagmiddag om 16.45 uur begint, geldt een zogenoemde ‘geregistreerde verkoop’. Dat wil zeggen dat kopers van een kaartje zich moeten legitimeren. Om tickets te kopen is geen seizoenkaart of fankaart nodig.

De grote belangstelling voor Vitesse-PSV is onder meer te danken aan enkele acties, legt een woordvoerder van de Arnhemse club uit. Voetbalclubs in de regio konden voor 15 euro per persoon een kaart kopen. ,,Hetzelfde aanbod is gedaan richting seizoenkaarthouders.”

Vitesse wil er zondag een ‘geel-swert feestje’ van maken, aldus de woordvoerder: ,,We roepen alle supporters op om in geel-zwart naar GelreDome te komen.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: