12 maart 2018 In de media

Vitesse tekent contract met voormalig bondscoach Rusland Leonid Slutskiy

Voormalig Russisch bondscoach Leonid Slutskiy wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse. De club en hoofdtrainer zijn het dit weekend eens geworden over een tweejarig contract.
De 46-jarige Slutskiy heeft drie Russische landstitels op zijn naam staan met CSKA Moskou en was bondscoach van Rusland tijdens Euro 2016. Ook won de oefenmeester met CSKA Moskou twee keer de Russische beker en even zo vaak de Supercup. In de afgelopen periode was hij hoofdtrainer van het Britse Hull City. Ook assistent-trainer Oleg Yarovinskiy komt, als de formaliteiten zijn afgerond, volgend seizoen naar Vitesse. Slutskiy en Yarovinskiy werkten bij CSKA Moskou en Hull City al eerder met elkaar samen.

Interim technisch directeur Marc van Hintum: ‘Leonid staat bekend om zijn tactisch vernuft, aandacht voor detail en heldere gedachten over speelstijl. Zijn komst is een buitenkans voor Vitesse. Ik ben blij dat we een man met zijn kwaliteiten aan onze club kunnen verbinden. Hij heeft veel internationale ervaring, waaronder als bondscoach en in Europees voetbal verband. In onze zoektocht naar een geschikte nieuwe hoofdtrainer is kwaliteit altijd belangrijker geweest dan nationaliteit.”

Als alle formaliteiten afgerond zijn maakt Slutskiy tijdens de voorbereiding van seizoen 2018|2019 zijn entree als hoofdtrainer van Vitesse.

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: