27 december 2016 In de media

Vitesse tempert verwachtingen rondom transfervrije Büttner

Alexander Büttner hoopt op een hereniging met Vitesse. De Arnhemmers laten echter weten dat de gesprekken momenteel stilliggen.
De verdediger laat zijn contract ontbinden bij Dinamo Moskou. Zijn zaakwaarnemer Aleksandar Bursac liet eerder tegenover VI weten dat Büttner maar al te graag terugkeert naar de Eredivisie. Zijn oude club Vitesse heeft dan de voorkeur.

De Arnhemmers zelf temperen de verwachtingen. Algemeen directeur Joost de Wit laat aan VI weten dat er nog geen witte rook is. 'Op dit moment is er niks aan de orde. Er is één contact met Alexander geweest, een aantal weken geleden. Dat kun je uitleggen als een oriënterend gesprek. Nu is het rustig. Bovendien is Alexander naar mijn weten op vakantie.'

Dauda
Deze zomer bleef het relatief rustig in Arnhem. De Wit kan nog niet zeggen of dat in januari ook zo blijft. 'Het is nog heel erg rustig, de markt is nog niet op gang', aldus de algemeen directeur. 'Wij zullen goed om ons heen blijven kijken en reageren als dat nodig is.'

De Wit is ook niet bekend met interesse voor Abiola Dauda. De Nigeriaanse spits is volledig uit beeld en speelt momenteel zijn wedstrijden in Jong Vitesse. Afgelopen zomer stond hij op het punt een contract te tekenen bij het Turkse Sivasspor, maar die transfer ketste op 31 augustus af.  
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: