24 november 2019 In de media

Vitesse ten onder op het Kasteel: 2-0

De gifbeker is nog niet leeg voor Vitesse. Op bezoek bij Sparta Rotterdam leden de Arnhemmers de vierde nederlaag op rij in de Eredivisie: 2-0. Jurgen Mattheij en Bryan Smeets maakten de doelpunten voor de thuisploeg.
Leonid Slutskiy begon in Rotterdam met drie andere namen in de basisopstelling ten opzichte van het laatste Eredivisieduel tegen FC Groningen. De geblesseerde Eli Dasa en Nouha Dicko werden vervangen door Thomas Buitink en Tim Matavz. Keisuke Honda maakte zijn debuut voor Vitesse, waardoor Jay-Roy Grot op de reservebank moest plaatsnemen.

Op Het Kasteel was de eerste grote kans voor Vitesse, dat gesteund werd door 492 uitsupporters. Buitink, die vanaf de rechterflank startte, kreeg de bal in het zestienmetergebied aangespeeld en schoot uit de draai op de binnenkant van de paal. Aan de andere kant werd Sparta gevaarlijk via een afstandsschot van Mohamed Rayhi. Zijn inzet ging enkele meters naast het doel van Remko Pasveer. Niet veel later was het voor het eerst raak. Uit een corner vond Bryan Smeets de inlopende Mattheij en hij knikte raak in de verre hoek: 1-0. Vitesse kwam vlak voor rust dicht bij de gelijkmaker. Matavz zag zijn dropkick maar net over het doel van Ariel Harush gaan.

Vitesse begon goed aan het tweede bedrijf en nam het initiatief over. Riechedly Bazoer maakte het Harush lastig met een geplaatst afstandsschot, die maar net naast getikt kon worden. Diezelfde Bazoer leverde even daarna een goede corner af. Matavz kopte de bal via de handen van Harush over. Ook Honda kreeg een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker. De Japanner kreeg de bal plots voor zijn voeten, maar weer bleek Harush een sta in de weg voor Vitesse. Sparta werd één keer gevaarlijk via Smeets. Zijn afstandsschot ging over het doel van Pasveer.

Na 83 minuten schoot Smeets wel raak. De captain van Sparta werd bediend door Abdou Harroui en plaatste de bal beheerst langs Pasveer: 2-0. Vitesse probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar werd niet gevaarlijk meer. Daarmee was de vierde nederlaag op rij in de Eredivisie een feit.

Aanstaande vrijdag 29 november (20.00 uur) spelen we opnieuw een uitduel. Dan is sc Heerenveen de tegenstander in het Abe Lenstra Stadion. Tickets voor deze wedstrijd bestel je gemakkelijk en snel via VITESSE.NL/TICKETS.

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: