2 januari 2019 In de media

Vitesse test Portugese proefspeler op trainingskamp

Vitesse start het nieuwe jaar met een proefspeler. Ilyas Khouribech krijgt op het trainingskamp in de Algarve de kans trainer Leonid Sloetski en de technische staf te overtuigen.
De Portugees staat onder contract bij União de Leiria, een club van het derde niveau in Portugal.

Khouribech (18) is een rechtsback. Hij is in beeld als vervanger van Khalid Karami, nu de Amsterdammer door de Arnhemse eredivisieclub is verhuurd aan NAC. Vitesse wil de selectie ‘in principe‘ aanvullen met een vleugelverdediger, die als back-up kan dienen van Vyacheslav Karavaev.

Matavz mee
Vitesse gaat met een 25-koppige selectie naar Portugal. Opmerkelijk is de aanwezigheid van Tim Matavz. De Sloveen is op weg terug van een kuitbeenbreuk. Het herstel verloopt volgens plan, maar een medisch onderzoek na het trainingskamp moet uitwijzen of de spits ook al aan het einde van januari kan aansluiten. Vergt de revalidatie veel langer, dan gaat Vitesse de transfermarkt op om een spits aan te trekken.

Ook Hilary Gong meldt zich met een blessure, opgelopen in de laatste weken van december. De Nigeriaan sluit naar verwachting in Portugal wel weer aan bij de groep.MusondaArnold Kruiswijk en Charly Musonda zitten niet bij de groep in Portugal. Kruiswijk kampt met een rugblessure en revalideert in Nederland. 

Huurling Musonda herstelt van een knieblessure bij zijn club Chelsea. De Belg hoopt zich na het trainingskamp bij Vitesse te voegen, maar definitief uitsluitsel moet daarover nog volgen. Dient Musonda langer te herstellen, dan is ontbinding van de huurovereenkomst mogelijk. De Belg heeft in competitieverband nog geen minuut gemaakt voor Vitesse.

Talenten
Coach Sloetski neemt vier talenten mee naar de Algarve. Bilal Bayazit, Richie Musaba, Patrick Vroegh en Richonell Margaret mogen zich in de kijker spelen. Keeper Bayazit, Musaba en Vroegh trainen al vaak mee bij de eerste selectie. Margaret heeft zich vanuit Onder 19 opgewerkt.

Oefenduels
Vitesse speelt twee oefenwedstrijden in Portugal. Op 6 januari is VfL Wolfsburg uit Duitsland tegenstander aan de Algarve. Op 11 januari treft de Arnhemse club Livingston FC uit Schotland.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: