4 februari 2019 In de media

Vitesse tikkende tijdbom: ‘Voetbal is zwaar onder de maat’

Vitesse is een tikkende tijdbom. De onvrede over de resultaten en de speelwijze neemt hand over hand toe in het Arnhemse kamp. Bryan Linssen heeft de irritatiegrens al bereikt.
Het tafereel in de mixed zone van Gelredome zei alles. Op fluisterende toon uitte Bryan Linssen zaterdagavond zijn ongenoegen bij technisch directeur Marc van Hintum. Daarna volgden de bedekte termen voor de microfoons in de media. Dat was een kwestie van tussen de regels lezen.

In alles spatte zaterdag na de 2-2 tegen Heerenveen de ergernis van het gezicht van de topscorer van Vitesse. Zelfs het compliment over zijn goal, de achtste van deze competitie alweer, kon Linssen niet velen. ,,De treffer is mooi, maar de rest was een drama”, sprak de Limburger nors.

Hij zuchtte. ,,Ons voetbal is zwaar onder de maat. Mijn voetbal is zwaar onder de maat. Ik heb geen greintje plezier gehad tegen Heerenveen.”

Over de speelwijze van coach Leonid Sloetski, het defensieve concept van de Rus, wilde hij niets kwijt. Maar ook dat zei weer alles. De voorbije weken sijpelde vanuit de spelersgroep het ongenoegen over de countertactiek door. Door te zwijgen in de gewelven van GelreDome ging Linssen niet vierkant achter de strijdwijze staan.

,,Dat we niet goed voetballen, begint een structureel probleem te worden”, zei de aanvaller. ,,Dat baart ons allemaal grote zorgen. Wij kunnen echt goed voetballen. Maar dat laten we niet zien. Nu niet. Ikzelf niet. Daar baal ik enorm van.”

Kater
De VAR zorgde zaterdag voor een stevige kater. Zo kreeg Vitesse in de slotminuten weer een goal tegen. ,,Eerst bij Fortuna, nu tegen Heerenveen”, beaamde Linssen. ,,We morsen zoveel punten. Ik had me veel meer van dit seizoen voorgesteld. We voetballen al een hele tijd verschrikkelijk. Excelsior, NAC, De Graafschap, Emmen, Fortuna; allemaal slecht. Ik ben ontzettend teleurgesteld.”

Linssen liep tegen Heerenveen, net als Alexander Büttner, tegen een gele kaart op. Daarmee wachtte voor het duo een schorsing. ,,Dat krijgen we nu ook”, somberde de Limburger. ,,Bij ons komen de schorsingen bovenop zware blessures. We hebben net elf man. Vitesse mist Tim Matavz, ja (revalideert van kuitbeenbreuk, LL). Hij is toch onze spits. Maar dat is geen excuus. Het voetbal is niet goed. En het resultaat is slecht. Dat begint alarmerende vormen aan te nemen.”

AD / foto’s SV

Hoofdsponsor: