28 januari 2022 In de media

Vitesse-topscorer Openda mag na beroep meedoen tegen PSV

De schorsing van Vitesse-aanvaller Loïs Openda is teruggebracht van vier wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) naar drie duels (waarvan één voorwaardelijk). Dat heeft de tuchtcommissie betaald voetbal van de KNVB besloten na de zitting van donderdagavond in Zeist.
Openda mist nu alleen de komende twee wedstrijden van Vitesse: in de competitie tegen FC Twente en in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Ajax. De Belgische aanvaller kan op zaterdag 12 februari zijn rentree maken, in de thuiswedstrijd tegen PSV.

Openda kreeg vorige week zaterdag in de 36ste minuut van de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, na een duel met Mike te Wierik en na inmenging van de VAR, de rode kaart van scheidsrechter Dennis Higler.

Vitesse en Openda gingen niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, die tijdens de zitting zelfs een eis van vier wedstrijden onvoorwaardelijk neerlegde. De tuchtcommissie besloot om Openda een lagere straf op te leggen. In de argumentatie nam het orgaan mee dat er wel degelijk sprake was van een elleboogstoot, maar dat het een reactie op een duwende beweging van de tegenstander was. Daardoor viel de straf lichter uit.

Openda mist door de schorsing nu de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Twente (zaterdag 5 februari, uit) en het bekerduel met Ajax (woensdag 9 februari, uit).

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: