30 mei 2015 In de media

Vitesse-trainer Bosz lyrisch over Qazaishvili

Vitesse-trainer Peter Bosz is erg te spreken over de ontwikkeling van de twee Georgiërs in de selectie
Guram Kashia en Valeri Qazaishvili hebben het volgens de keuzeheer uitstekend gedaan in het kielzog van absolute uitblinkers Bertrand Traoré en Davy Pröpper. 

"Ik vind dat een heleboel jongens zich geweldig hebben ontwikkeld. Iedereen heeft het terecht over Bertrand Traoré en Davy Pröpper, maar kijk ook eens naar Valeri Qazaishvili. En persoonlijk vind ik ook dat Guram Kashia een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt", zegt Bosz tegen De Telegraaf.

Qazaishvili en Kashia schieten veel met elkaar op in Arnhem. Kashia is als een vaderfiguur voor zijn landgenoot. We noemen hem ’de zoon van Guram’. Als je Guram ziet lopen, dan zie je ook Vako (bijnaam, red.)  en andersom. Vanaf de eerste dag dat ik hier binnenkwam, ben ik een grote fan van dat ventje geweest. Die jongen maakt echt waanzinnige stappen. Ik vind hem een geweldige speler", aldus Bosz.

Volgens Bosz heeft de Vako de grootste stap buiten het veld gemaakt. "Toen ik hier kwam, zei iedereen tegen mij ‘met hem kun je niet praten, die jongen spreekt geen woord Engels’. Hij blijkt echter vloeiend Engels te spreken. Vako is alleen een heel verlegen, introverte jongen en niemand sprak met hem. Inmiddels is hij gaan praten en weten we ook wat voor stem hij heeft."

Vitesse speelt zondag de return in de finale van de play-off om Europees voetbal tegen sc Heerenveen. Als de Arnhemmers dat tweeluik winnen gaan ze Europa in en de kans is groot dat dit met Kashia en Qazaishvili gebeurt. "Ik blijf in principe gewoon nog een jaar. Mijn contract loopt nog één jaar door en daarna ben ik zo vrij als een vogel", zegt Kashia.

"Als ik blijf, dan blijft Vako ook. Ik heb hem geadviseerd nog een jaar bij Vitesse te blijven om zichzelf verder te ontwikkelen. Hopelijk kan dat ook in Europa, maar daarvoor moeten we nog één keer alles geven om dit goede seizoen op een fantastische manier af te sluiten."
 

Voetbalcom / Foto’s SV

Hoofdsponsor: