1 november 2021 In de media

Vitesse-trainer Letsch hoopt dat Tottenham-sterren Son, Kane en Moura meedoen

Vitesse werkt ontspannen toe naar de kraker in Londen tegen Tottenham Hotspur. De Arnhemse club doet het Europees uitstekend, maar deze maand wachten twee loodzware krachtmetingen.

Donderdagavond staat Vitesse in de Conference League voor één van zijn mooiste wedstrijden in de clubgeschiedenis. In het op drie na grootste stadion van Engeland gaat Vitesse voor een nieuwe stunt na de sensationele zege in GelreDome tegen de Spurs. Vitesse staat halverwege de groepsfase op de tweede plaats met al twee overwinningen. Tottenham, dat wordt gezien als een Europese topclub, heeft twee punten minder. Stade Rennes leidt de poule met zeven punten. Vitesse gaat over drie weken op bezoek bij de Fransen.

Onderdeel

Trainer Thomas Letsch oogt na de zege tegen SC Heerenveen ontspannen. Hij zegt enorm uit te kijken naar de clash in Noord-Londen. “De Conference League is al een tijdje boeiend en opwindend voor ons”, zegt Letsch. “Nu volgen weer prachtige dagen. Van een groep met deze tegenstanders, met daarin twee Champions League-ploegen, zijn wij als Vitesse onderdeel. Het is niet alleen het spelen van de wedstrijden en het genieten, maar alleen al het feit dat we erbij zitten met zes punten. Dat is perfect en dat telt.”

“Tot nu toe hebben we prima werk verricht in de Europese wedstrijden”, weet Letsch. “Zowel thuis tegen Anderlecht, Stade Rennes als Tottenham. Daarmee willen we doorgaan. We strijden mee in drie competities. Dat willen we zo lang mogelijk volhouden”, doelt Letsch op ook het bekertoernooi en de competitie.

In GelreDome hield Tottenham het complete elftal dat een paar dagen eerder nog speelde tegen West Ham United thuis in Londen. Dat kwam coach Nuno duur te staan, want Vitesse won thuis met 1-0. Maandag zette de Engelse topclub de Portugees zelfs op straat na een reeks teleurstellende resultaten.

Serieus

Letsch verwacht dat grote namen als Son, Dier, Moura en Kane nu wel speeltijd krijgen. Hij hoopt het ook vooral. “Eerlijk gezegd denk ik dat ze met ongeveer hetzelfde elftal zullen verschijnen tegen ons. Maar de namen die je noemt, zullen zeker in de selectie zitten waardoor ze de kans hebben om ze in te brengen. Ik zou blij zijn als deze spelers op het veld komen. Dat ze een hoog niveau nodig hebben in de wedstrijd al zijn er nog genoeg anderen met enorme kwaliteiten.

Dat zou namelijk een duidelijk signaal naar Vitesse zijn dat ze ons meer dan serieus nemen. En dat verdienen we ook.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: