29 november 2019 In de media

Vitesse-trainer Slutsky stapt op na vijfde competitienederlaag op rij

Trainer Leonid Slutskiy is vrijdag opgestapt bij Vitesse. De 48-jarige Rus nam zijn besluit direct na de pijnlijke nederlaag tegen sc Heerenveen (2-3), het vijfde competitieverlies op rij van zijn ploeg.
"In deze situatie moet je gedag zeggen. Misschien kan iemand anders deze situatie wel veranderen, want het seizoen is nog niet voorbij", verklaarde Slutsky zijn besluit voor de camera van FOX Sports.

"Ik heb dit nog nooit meegemaakt in mijn carrière, vijf nederlagen op rij. Ik heb er hard aan gewerkt om het om te draaien, maar ik kan niet alleen aan mezelf denken. Het gaat om de club en de fans. Ik zal Nederland missen, want het was geweldig hier."

Slutskiy informeerde zijn spelers direct na de wedstrijd in Heerenveen over zijn vertrek. "Dat was de vervelendste minuut uit mijn leven. Ik heb dit niet na het duel van vandaag besloten, het is een voorspelbare situatie dat ik nu vertrek. Zo is het leven; een maand geleden stonden we nog heel hoog en was ik de held."
 

💬 | Leonid #Slutskiy heeft direct na de nederlaag tegen sc Heerenveen besloten ontslag te nemen als trainer van Vitesse.

"Ik ga Nederland, de supporters en iedereen missen. Het is nu onderdeel van mijn hart."#heevithttps://t.co/39QMlB0s35 pic.twitter.com/pEpo7m4SOV

— FOX Sports (@FOXSportsnl) November 29, 2019

Nu.nl / foto’s SV

Hoofdsponsor: