16 december 2020 In de media

Vitesse-trainer Thomas Letsch: “Mooie kans op een prijs”

Vitesse speelt donderdagavond 17 december (21.00 uur) een uitduel tegen Willem II. Het treffen in Tilburg staat in het teken van de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Het toernooi is de kortste weg naar een Europees ticket, dus een overwinning is van groot belang voor de Arnhemmers. We blikken vooruit met hoofdtrainer Thomas Letsch en aanvaller Loïs Openda, die eerder dit seizoen nog een prachtige goal maakte in het gewonnen competitieduel met Willem II (1-3).

Het behalen van Europees voetbal is een belangrijke doelstelling voor Vitesse. Het bekertoernooi is dus een uitgelezen mogelijkheid om het ticket via die weg te bemachtigen. Nadat het bekerduel met HHC Hardenberg door omstandigheden omtrent het coronavirus werd geannuleerd en Vitesse automatisch een ronde verder bekerde, wacht nu Willem II in de tweede ronde. “We willen de beker heel graag winnen, natuurlijk”, begint Letsch aan zijn vooruitblik. “Het is een mooie kans op een prijs en bovendien kan het de club heel veel opleveren. In 2017 won de club de beker en dat zou ik ook wel willen meemaken. De foto’s van die dag zagen er fantastisch uit.”

Openda deelt de mening van zijn trainer. Ook de aanvaller weet wat de beker betekent voor Vitesse. “Dat is ons heel goed ingepeperd”, zegt de Belg. “Dit is niet even een potje tussendoor. We zijn extra gefocust en gaan volle bak voor een goed resultaat. Het zal een spannende wedstrijd worden en hopelijk kunnen we die in ons voordeel beslissen.” Eerder dit seizoen, op zaterdag 31 oktober, tekende Openda in Tilburg nog voor de belangrijke gelijkmaker die de latere 1-3 overwinning zou inleiden. Daarbij schoot hij een boogbal in één keer over doelman Jorn Brondeel heen. “Dat was een hele mooie goal. Die vergeet ik niet zo snel. Hopelijk kan ik dit keer opnieuw zo belangrijk zijn.”

Willem II kent een moeizaam seizoen en won in de Eredivisie pas twee keer. De ploeg van hoofdtrainer Adrie Koster staat daardoor slechts zestiende. “Ze hebben wat problemen, maar het staat vast dat Willem II genoeg kwaliteit heeft”, vindt Letsch. “In de eerdere wedstrijd daar hadden we problemen in de eerste helft. Nu Willem II er minder goed voor staat, zullen ze deze wedstrijd willen gebruiken om het goede gevoel terug te krijgen. Wij moeten dus gefocust zijn om dat niet te laten gebeuren.”

Bij Vitesse ontbreken Armando Broja (coronavirus) en Idrissa Touré (geschorst). Eli Dasa is weer aangesloten bij de groepstraining, maar is nog een vraagteken voor het duel in Tilburg.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: