17 februari 2022 In de media

Vitesse-trainer Thomas Letsch overweegt in Wenen systeemwissel

Vitesse moet het in Oostenrijk doen zonder de geschorste Matus Bero, die dit seizoen grossiert in gele kaarten (13 in 29 duels). Vitesse-trainer Thomas Letsch overweegt zijn absentie op te vangen met een wijziging van de tactiek en af te stappen van het 3-4-3-systeem.

„Toni Domgjoni en Patrick Vroegh kunnen op zijn positie spelen, maar misschien is het ook een idee om de structuur te wijzigen. We hebben zestien tegengoals in vier wedstrijden geïncasseerd, dus wellicht moeten we wat anders doen. Misschien is het een optie om hem te vervangen door twee andere spelers.” Het toevoegen van een extra controleur zou dan ten koste gaan van een aanvaller.

De lekke defensie is een grote bron van zorg. Zowel Ajax als PSV deed Vitesse de afgelopen week vijfmaal pijn. „We moeten beter gaan verdedigen, dat lijkt me duidelijk. Daar hebben we samen over gesproken. Natuurlijk hebben we video’s laten zien, helaas geen goede. We hebben de vinger op de wond gelegd na de wedstrijd tegen PSV en dat gebruikt bij de voorbereiding op deze wedstrijd. We hebben de afgelopen dagen iets meer gesproken dan anders. Dit hoort er ook bij. We moeten zorgen dat de zon weer gaat schijnen.”

Slechte serie doorbreken

Letsch hoop dat de Europese wedstrijd tegen Rapid ervoor kan zorgen, dat de slechte serie doorbroken kan worden. „Europese wedstrijden zijn speciaal: reizen met het vliegtuig, met de bus naar het hotel, trainen in het stadion. Dat geldt voor ons, maar ook voor Rapid.”

Letsch is beducht voor de tegenstander, die hij als oud-trainer van Austria Wien, Red Bull Salzburg en FC Liefering goed kent. „Rapid is een grote club, een Traditionsverein. Ze zijn de afgelopen jaren als tweede geëindigd achter Red Bull Salzburg, ze zijn de beste van de rest. Er is recent veel veranderd bij Rapid. Ze hebben een nieuwe trainer, spelen in een ander systeem, in een andere structuur. Ze hebben dan wel twee keer op rij verloren, maar er zit energie in de ploeg. Zij zijn favoriet, zeker als je kijkt naar onze laatste resultaten.”

Bron: Telegraaf / Foto's: SV

Hoofdsponsor: