18 augustus 2021 In de media

Vitesse-trainer Thomas Letsch verbaast over vrijstellen van Anderlecht

Anderlecht, tegenstander van Vitesse in de UEFA Conference League play-offs, is door de Belgische voetbalbond vrijgesteld om tussen de twee duels met Vitesse te spelen. Vanwege de ‘grote belangen die er op het spel staan met het gevecht om een plek in de groepsfase’ is de wedstrijd van Anderlecht tegen AA Gent oorspronkelijk gepland in het komen de weekend, verschoven.

Vitesse-trainer Thomas Letsch verbaast zich daar over.  “Laat ik vooropstellen dat je mij nooit zal horen klagen over een te vol programma”, reageert Letsch tegen De Gelderlander. “We willen Europees voetbal spelen dus dan moet je hiermee omgaan. Maar natuurlijk is het een duidelijk voordeel als je een hele week hebt om je voor te bereiden.”

Of Vitesse initiatief gaat nemen richting de KNVB om de wedstrijd van zondag te laten verplaatsen was hem zondag nog niet duidelijk. “Ik heb er nog niet over nagedacht, maar het zou een optie kunnen zijn om met Feyenoord te praten en samen een voorstel te doen. Aangezien Anderlecht ook een week rust krijgt, is dat wel iets om over na te denken,” is de mening van Letsch over de scheefgetrokken situatie tussen de beide play-off teams.

Wedstrijd tegen Willem II later

Het verzoek van Vitesse om de wedstrijd tegen Willem II (volgende week zondag) te verplaatsen naar 16.45 uur is al door de KNVB ingewilligd.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: