4 januari 2016 In de media

Vitesse-trainingskamp in Spanje: dag 1

In de vroege ochtend van maandag 4 januari is de selectie de voorbereiding op de tweede helft begonnen.
Na een vlucht van tweeënhalf uur naar Alicante reisde de groep per bus verder naar eindbestemming Orihuela. Om vijf uur ’s middags werd er voor het eerst getraind op de velden van golfresort Campoamor.

Voor de busreis naar vliegveld Düsseldorf was er eerst het bericht dat hoofdtrainer Peter Bosz de club per direct ging verlaten voor een prachtig avontuur bij Maccabi Tel Aviv, de club van technisch directeur Jordy Cruijff en de voormalige werkgever van Sheran Yeini. De in de nacht van zondag op maandag rondgekomen transfer van de succesvolle coach zorgde er voor dat Rob Maas voorlopig als eindverantwoordelijke voor de groep staat in Zuid-Spanje.
 

Die groep, met de Japanner Kosuke Ota als meest recente aanwinst en de jeugdspelers Julian Lelieveld en Mitchell van Bergen, stond om vijf uur in de middag op het veld voor de eerste trainingssessie. Volgens 'traditie' begon de sessie met een rondo in twee groepen, gevolgd door een positiespel en afgesloten met een partijvariant. Na anderhalf uur trainen en een prachtige zonsondergang was het gedaan voor de maandag. 

Na afloop van de training sprak VitesseTV met Rob Maas en verdediger Arnold Kruiswijk. Later vanavond volgt het eerste dagverslag van het trainingskamp in Spanje met daarin beelden van de reis en de diverse interviews.
 


 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: