3 november 2021 In de media

Vitesse traint in gigantisch stadion in Londen: ‘Als het veld maar goed is’

Vitesse trainde woensdag in het imposante Tottenham Hotspur stadion. Via een digitale persconferentie in de mediazaal beschouwden Thomas Letsch en Jacob Rasmussen voor op het duel van morgen. “We zijn hier niet voor de mooie entourage.”
De trainer en de verdediger namen in een bijna lege zaal plaats achter de microfoons. Vanwege de Britse coronaregels, die dus ook worden gevolgd door de Engelse topclub, mochten bij de bijeenkomst van een kwartier nauwelijks journalisten aanwezig zijn. De media volgde de meeting vanuit Nederland of op de perstribune in het stadion.

Letsch keek bij binnenkomst in het stadion allesbehalve vrolijk en ook de aanwezige media werden met weinig interesse door de club opgevangen. “Ik loop hier in de vrieskou rondom het stadion en we weten niet waar we moeten zijn”, mopperde Letsch. “Het is niet goed geregeld. Ik ben hier om goed te kunnen trainen, dat is voor mij wat telt.”

Even later, bij de persconferentie, had de Duitse trainer zich alweer herpakt terwijl de videoverbinding door de mensen van Tottenham maar moeizaam tot stand kon worden gebracht. “Wij vinden het fijn om hier te zijn”, opende Letsch. “Zoals ik eerder zei, we verdienen het om hier een mooie wedstrijd te spelen die we willen winnen. En daar zijn we ook klaar voor. We zijn hier niet voor de atmosfeer in het stadion of de goede WIFI.”

Rasmussen hoorde het naast zijn coach met een glimlach aan. “Je wil als voetballers de grootste uitdagingen aangaan. Dit is wat wij willen. Spelen tegen een club met veel wapens in de ploeg. Maar wie ze ook opstellen, wij hebben er geen invloed op. We zullen moeten focussen op onszelf.”

Tottenham ontsloeg maandag zijn coach. De ervaren Italiaan Antonio Conte , onder meer ex-Chelsea en Inter, is zijn opvolger en debuteert dus donderdag tegen Vitesse in de Conference League. “Natuurlijk heeft dat veel impact”, vertelde Letsch. “De voorbereiding is voor allebei daardoor anders dan normaal. Voor ons is het ook moeilijker. Er staat één van de beste coaches van dit moment voor de groep van Tottenham. Dan wordt er wel iets verwacht.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: