7 maart 2021 In de media

Vitesse trekt met tien man zege op AZ over de streep

Vitesse heeft de subtopper tegen AZ met 2-1 gewonnen. Ondanks een rode kaart in de slotfase voor Enzo Cornelisse sleepten de Arnhemmers de drie punten in de wacht. Het verschil tussen nummer drie AZ en nummer vier Vitesse is nu één punt.

De thuisploeg trad aan zonder smaakmaker Riechedly Bazoer, die door trainer Thomas Letsch om disciplinaire redenen buiten de selectie was gelaten. De 24-jarige middenvelder zou op de training hebben nagetrapt en vervolgens ruzie hebben gemaakt met trainer Letsch en doelman Remko Pasveer.

Rood voor vervanger Bazoer

Zonder Bazoer werd Vitesse gaandeweg de eerste helft sterker en volgden ook enkele kansen. AZ-doelman Marco Bizot redde nog op inzetten van Loïs Openda en Matús Bero, maar was kansloos toen Openda zijn voet tegen een voorzet van Eli Dasa kreeg. Jonas Svensson was met een schot op de lat dicht bij de 1-1.

Na de rust waren de grote kansen gelijk verdeeld: Timo Letschert was dicht bij de 2-0 en Calvin Stengs had de 1-1 voor het inschieten. Jacob Rasmussen had wel succes: hij kopte raak uit een vrije trap van Oussama Tannane.

De 18-jarige Cornelisse, de vervanger van Bazoer, kreeg in de 70ste minuut een rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Myron Boadu. Met elf tegen tien maakte Jesper Karlsson de fraaie 2-1 na een pass van aanvoerder Teun Koopmeiners en die goal leidde een AZ-offensief in. Meer kansen bleven verder uit tegen het tiental uit Arnhem.

Bron: NOS / Foto's: SV

Hoofdsponsor: