13 april 2018 In de media

Vitesse uit op eerherstel vs Sparta Rotterdam

Met helaas maar één punt uit de laatste vier wedstrijden is Vitesse nadrukkelijk op zoek naar eerherstel. Onder leiding van interim-hoofdtrainer Edward Sturing trapt Vitesse Eredivisie-speelronde 31 zaterdagavond (19.45 uur) af vs Sparta Rotterdam.
Het was een hectische week voor de staf en spelersgroep. Na de teleurstellende resultaten de afgelopen weken, namen Vitesse en Henk Fraser woensdag afscheid van elkaar. Sturing is naar voren geschoven om als interim-hoofdtrainer de resterende wedstrijden te leiden. Ondanks alle gebeurtenissen gaat het voetbal gewoon door en moet de ploeg zaterdag weer vol aan de bak. Sturing: “Hoe vervelend de hele situatie ook is, we moeten er zaterdag gewoon weer staan. De spelersgroep heeft er alles aan gedaan om de knop om te zetten en dat hebben wij ook van ze gevraagd. We hebben daarna prima getraind en ik hoop dat we morgen daar resultaat van gaan terug zien.” Ook Matt Miazga is van mening dat de knop direct om moet worden gezet: “Natuurlijk is de situatie zo rond het einde van het seizoen niet ideaal en voor alle betrokkenen vervelend, maar we moeten als spelersgroep verantwoordelijkheid nemen en doorgaan.”

Daar waar de ploeg vorig jaar met het behalen van de KNVB-beker een glorietijd kende, zitten de Arnhemmers momenteel in een mindere fase. “We zitten op dit moment in een moeilijkere fase. Met de tegenvallende resultaten van de laatste tijd, weet je dat de ploeg niet overloopt van het zelfvertrouwen. Ook in deze fase hebben wij onze supporters hard nodig. Daarom moet iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt de ploeg zaterdagavond optimaal steunen. Samen moeten we onze schouders eronder zetten”, aldus Sturing.

De play-offs voor Europees voetbal halen en winnen is onverminderd de ambitie. Op dit moment staat de Arnhemse equipe op de zevende plaats, een plek die recht geeft op play-offs voor Europees voetbal. Op de vraag of het Sturing veel gaat wijzigen is hij heel duidelijk. “Er staat nu een nieuw gezicht voor de groep, maar het is niet zo dat het hele elftal op de kop wordt gegooid. Daar geloof ik niet in. We hebben altijd alles in overleg met elkaar gedaan, dus het zal zeker niet zo zijn dat er veel wijzigingen gaan plaatsvinden.”

Na de winterstop troffen beide ploegen elkaar al in Rotterdam. De Arnhemmers wonnen nipt op Het Kasteel met 0-1. Sturing: “Het gaat zeker geen makkelijke wedstrijd worden. Wij hebben het moeilijk tegen ploegen die strijden tegen degradatie. We moeten zaterdag het initiatief nemen. We leden de laatste wedstrijden veel balverlies, daar hebben we afgelopen dagen hard aan gewerkt. Heel belangrijk is dat we nu punten gaan pakken voor het zelfvertrouwen, maar ook voor het behalen van de play-offs.”

Buiten Arnold Kruiswijk, beschikt Sturing zaterdag over een volledig fitte selectie.

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: