16 april 2015 In de media

Vitesse-uitblinker: ‘Ik hoop op een dag op die positie door te breken’

Bertrand Traoré is de laatste weken de man in vorm bij Vitesse. Hij begon dit seizoen op de rechterflank, maar kwam per toeval in de spits terecht. Daar doet Traoré het uitstekend en inmiddels staat hij in de pikorde boven aankopen Abiola Dauda en Uros Djurdjevic.
Traoré was al goed voor elf competitietreffers en was afgelopen weekend nog tweemaal trefzeker tegen Excelsior. "Het gaat best goed, maar eigenlijk ben ik een middenvelder", zegt hij in Voetbal International. "Een aanvallende middenvelder met scorend vermogen. Ik hoop op een dag ook op die positie door te breken. Niet dat ik er slechter van word: in de afgelopen anderhalf jaar heb ik geleerd op drie posities te spelen. Dat neem ik mee in de rest van mijn loopbaan."

Vitesse hoopt Traoré volgend seizoen ook nog te kunnen huren van Chelsea, maar zal daar voorlopig nog geen duidelijkheid over krijgen. De Afrikaan weet dat zijn Londense werkgever, waar hij nog tot medio 2018 onder contract staat, uiteindelijk zal beslissen. Vitesse staat momenteel vierde in de Eredivisie en gaat vol voor Europees voetbal.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: