21 mei 2019 In de media

Vitesse uitgeroepen tot ‘familievriendelijkste’ club van de eredivisie

Van alle eredivisieclubs is Vitesse het ‘familievriendelijkst’. Dat blijkt uit een onderzoek van The Fan Experience Company, in opdracht van de Eredivisie CV.
Het Engelse bureau heeft het afgelopen seizoen met een tweetal mysteryguests geheime bezoeken afgelegd aan alle achttien Nederlandse eredivisieclubs. Een dergelijke werkwijze wordt in de hoogste Engelse voetbaldivisies al tien jaar lang uitgeoefend. Met als doel verbeteringen door te voeren op gebied van gastvrijheid en klantvriendelijkheid.

De eredivisie beleefde dit seizoen de primeur. ,,Omdat we ook in de toekomst volle stadions willen hebben. Daar hebben we de families en de jeugd voor nodig”, zegt Aukje Geubbels van de Eredivisie CV.

Het was niet de primaire bedoeling van het onderzoek, dat de komende jaren wordt voortgezet, een winnaar aan te wijzen. ,,Maar Vitesse heeft wel het best gescoord. En dat willen we ook weer niet helemaal onvermeld laten”, zegt Geubbels. 

Openheid
Belangrijker dan de ranglijst is de lijst van verbeterpunten die de mysteryguests voor de diverse clubs hebben opgesteld. Geubbels: ,,Die punten gaan we in de openheid met alle clubs bespreken. Zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen. Ook zaken die clubs heel goed doen, zijn door de mysteryguests benoemd. Daar kunnen we eveneens met zijn allen van profiteren.”

Vitesse heeft, naar nu blijkt, afgelopen winter bezoek gehad van de mysteryguest. ,,Het schijnt tijdens een wedstrijd te zijn geweest waarin we gratis oliebollen hebben uitgedeeld", zegt Vitesse-woordvoerder Wiebe Nelissen. ,,Of dat heeft geholpen of niet: we zijn hartstikke trots op het feit dat we van alle clubs het best hebben gescoord.”

Vito
In de ogen van Nelissen doet Vitesse er veel aan om het juist families naar de zin te maken. ,,Dat zie je vooral terug op onze Oost-tribune. Daar organiseren we de meeste extra activiteiten, daar is onze mascotte Vito het vaakst en daar zijn de prijzen op families aangepast.”

Volgens Nelissen zijn allerlei aspecten – bereikbaarheid, veiligheid, catering, nazorg, helderheid website – door de Engelse stadionrecensenten onder de loep genomen. ,,We moeten de volledige lijst nog krijgen. Waar we mogelijk wat minder op scoren, gaan we aanpakken. Zodat we er volgend seizoen weer positief uitspringen.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: