13 november 2019 In de media

Vitesse velt oordeel: ‘De VAR is in principe goed, maar…’

Vitesse-captain Bryan Linssen en -trainer Leonid Slutskiy waren op voorhand voorstander van de invoering van de VAR. Ze staan nog steeds achter het systeem, vertelt het duo in gesprek met De Gelderlander.
"In de basis blijf ik het een waardevolle toevoeging vinden", begint de Russische coach. De VAR is in principe goed", vult Linssen aan. "Maar er is wel vaak discussie. Er is ook met de VAR toch een grijs gebied." Hij vindt enige terughoudendheid van de VAR op zijn plaats. "Doordat er vaak wordt gecorrigeerd, denkt een scheidsrechter: als ik niet fluit, komt de VAR er toch wel bij. Dat is niet goed."

"De grootste uitdaging blijft om een consistente lijn te vinden in de beslissingen", aldus Slutskiy. "Dat is ook gelijk moeilijk, want beslissingen blijven mensenwerk en dus staat alles open voor interpretatie." Linssen vult aan: "Het zou prettig zijn als beslissingen sneller genomen worden. Het is wel een goede stap dat op de stadionschermen wordt getoond waarom de VAR een situatie na kijkt."

Soccernews / foto’s SV

Hoofdsponsor: