29 november 2013 In de media

Vitesse verdedigt koppositie in Arnhem

Vitesse staat bovenaan en lijkt weinig zorgen te kennen. Weliswaar is clubicoon Theo Janssen geblesseerd, verder hebben de Arnhemmers weinig personele problemen.
Lucas Piazón is één van de smaakmakers bij de ploeg van Peter Bosz. De huurling van Chelsea wist al zeven keer te scoren in deze eredivisiejaargang, maar doelpunten van die andere Braziliaan hoeven ze in Arnhem niet meer te verwachten. Het tot 2016 doorlopende contract van Jonathan Reis (24) is namelijk per 1 december ontbonden. Dat betekent het einde van de onstuimige Nederlandse periode van de spits.Jonathan Reis
Voetbalminnend Nederland leerde de goedlachse Braziliaan in 2007 kennen als hij door PSV naar Eindhoven wordt gehaald. De aanvaller brak al snel door, maar daarna volgde het ene incident het andere op.

Hij werd in 2010 ontslagen nadat hij was betrapt op het gebruik van cocaïne. De club gunde hem een tweede kans, die hij leek te verspelen door met drank op achter het stuur te kruipen. Weer waren de Eindhovenaren mild, maar net toen zijn talent tot volle wasdom leek te komen, raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie.

Bij Vitesse was Reis vaak onzichtbaar en haalde hij nooit meer zijn oude topniveau, wat hij in Eindhoven wel had laten zien. De spits neemt afscheid met acht doelpunten in 42 wedstrijden.

“De belangrijkste reden voor mijn vroegtijdige vertrek bij Vitesse is dat ik met mijn gezin terug wil naar Brazilië”, zo vertelde Reis over zijn vertrek op de clubwebsite van Vitesse. “Ook sportief gezien heb ik daar meer kansen om te spelen in een eerste elftal. Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn tijd bij Vitesse.”

“Deze club gaf mij het vertrouwen na mijn zware blessure en revalidatieperiode. Jammer genoeg heb ik niet zoveel voor de club kunnen betekenen als ik had gewild. Nu gaat mijn weg terug naar Brazilië en dat is goed. Ik wens Vitesse heel veel succes en blijf de club natuurlijk volgen.”

Koppositie
Vitesse is de trotste koploper van Nederland. De geelzwarten wonnen vier van hun laatste vijf wedstrijden, en staan twee punten voor op nummer twee Ajax. Cambuur Leeuwarden staat veertiende, met vijftien punten uit veertien wedstrijden.

Slechts vier keer eerder speelden Vitesse en Cambuur in eredivisieverband tegen elkaar. De Friezen wonnen nog nooit in Arnhem. De aftrap van Vitesse tegen Cambuur is zondagmiddag om 14.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kuipers.

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: