3 februari 2017 In de media

Vitesse verder met ’voetballab’: ‘Een uniek project’

Vitesse wil het opleiden van jonge voetballers verder professionaliseren. Een zogenaamd ’Vitesse Voetballab’ moet volgend seizoen volledig gebruikt worden.
„Daarin zitten inspanningsfysiologen, een sportpsycholoog, sportarts, twee wetenschappers, data-analisten, het hoofd fysiotherapie en de hoofd jeugdopleiding Edwin Petersen”, somt technisch directeur Mo Allach op.

„Zo worden alle spelers van de academie, in samenspraak met hun trainer, doorgenomen. Een uniek project. Ik had een heel grote wens om dit lab samen te stellen. Gelukkig was de eigenaar (Aleksandr Tsjigirinski, red.) bereid om daarin te investeren.”

Allach voelt zich naar eigen zeggen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van elke speler. „Je denkt toch niet dat een speler hier acht jaar kan rondlopen, zonder dat er een duidelijk plan is? Dat kan niet. Zo’n speler kost net zoveel als een pilotenopleiding.

Op deze manier kunnen we heel concreet met een speler samenwerken en afspraken maken om uiteindelijk zijn droom te verwezenlijken.”
 

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: