1 januari 2018 In de media

Vitesse verdient Europees meer geld dan Ajax en PSV

Een bedrag van ruim 10,39 miljoen euro. Zoveel kan Vitesse dit seizoen bijschrijven uit het prijzen- en mediageld van de UEFA en de KNVB.
Feyenoord haalt 30 miljoen binnen. Daarmee leidt de Rotterdamse landskampioen het geldklassement met vlag en wimpel. Ajax moet het doen met slechts 9,8 miljoen euro, PSV met 8,5 miljoen. Dat meldt ELF Voetbal vrijdagmiddag.

Dat blijkt als de verschillende Europese en Nederlandse geldstromen bij elkaar worden geteld. Verrassend genoeg bivakkeert Vitesse dit seizoen op plek twee. De Arnhemse bekerwinnaar kan 10,39 miljoen euro bijboeken op haar bankrekening als de inkomsten van de KNVB en de UEFA worden opgeteld.

Feyenoord kent dit seizoen de vele voordelen van de Champions League. De startpremie voor de groepsfase, als gevolg van het binnenhalen van de landstitel, leverde de club al een bedrag van 12,7 miljoen euro op. Daarnaast kan de Stadionclub een bedrag van ongeveer 8,5 miljoen uit de Europese marketingpool, waar ook de tv-gelden onder vallen, bijschrijven. Een som, waarvan 35 procent naar Ajax ging als de ploeg zich ook zou plaatsen voor het kampioenenbal. Maar de Amsterdammers strandden in de derde voorronde. Nu ging het volledige mediabedrag naar Rotterdam-Zuid.

Vitesse legde beslag op het bedrag door het plaatsen van de EL-groepsfase en de winst tegen Nice en de gelijke spelen tegen Zulte en Roma. Omdat de Arnhemmers als enige Nederlandse club in de groepsfase Europa League speelde, haalde Vitesse de volle buit uit de Europese marketingpool binnen.

SN Bew. SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: