17 juni 2021 In de media

Vitesse verlaagt de prijzen en gaat samenwerken met supporters om GelreDome voller te krijgen

Vitesse wil dit seizoen 10.000 seizoenkaarten verkopen. De campagne start maandag, samen met supportersgroepen. Geen brug is te ver.

‘Kind 2,80 volwassene tientje per duel’

In GelreDome kijk je komend seizoen goedkoop naar voetbal. Ga maar na, een kind tot 16 jaar kan in de nieuwe competitie vanaf de Oost Tribune voor 2,85 euro een wedstrijd bekijken. Jongeren krijgen voor een seizoenkaart op ‘Zuid’ een korting van liefst 50 procent. En het vak ‘Noord’ blijft spotgoedkoop, zeker naar Nederlandse maatstaven. Een seizoenticket kost 175 euro. Daar zit je dus voor een tientje per duel al naar eredivisievoetbal te kijken.

‘Geen brug te ver’

Met de slogan ‘Geen brug te ver’ start Vitesse op ambitieuze wijze de seizoenkaartenverkoop. De club heeft lang gewacht met de campagne, omdat de regels omtrent stadionbezoek nu pas echt duidelijk zijn. Maar hiermee gaan vanaf maandag 10.00 uur ook alle remmen los.

,,We hopen natuurlijk op 10.000 seizoenkaarthouders, maar we zijn realistisch”, stelt Jaap Noltes, de marketingmanager van de Arnhemse club. ,,Daarmee zetten we hoog in. We hebben magere jaren achter de rug. Ook voor de corona al. We willen die trend breken.”

Sfeer van vervlogen jaren terug

Wat Vitesse betreft: de sfeer van vervlogen jaren moet terugkeren in het stadion. GelreDome behoort weer een kolkende arena te worden. De Arnhemse club wil voetbal uitademen. Zelfs de prijzen van de duurste tickets op ‘West’ worden daarvoor nog sterk verlaagd. Een seizoenkaart kost dan 450 euro, zo’n 100 euro minder dan voorheen. Omgerekend is dat 26,50 euro per duel. En dat voor een wedstrijd van de nummer 4 van Nederland.

,,We willen dat Vitesse toegankelijk is voor iedereen”, legt Noltes uit. ,,Daarom worden de seizoenkaarten goedkoop gehouden. We werken daarbij niet meer met varianten. Een seizoenkaart krijgt een vaste prijs. Je krijgt daarbij geld terug bij wedstrijden die je niet mag bezoeken, vanwege overheidsregels. Dit is de meest eerlijke manier.”

Fans als ambassadeurs

Er zit een heldere strategie achter de campagne. Vitesse werkt nauw samen met ‘vooraanstaande’ supportersgroepen. Fans worden ambassadeurs bij de seizoenkaartenverkoop. ,,We hebben afgelopen seizoen, in het coronajaar, gemerkt dat de aanhangers zich enorm verbonden voelen met de club”, zegt Noltes.

‘De stad kleurde geel en zwart’

,,Er waren allerlei sfeeracties. Voor de bekerfinale kleurde de stad geel en zwart. We hebben samen feest gevierd op Papendal. En het viaduct over de A325 bij Elst stond vol supporters om de spelers uit te zwaaien. Daar hing ook het spandoek ‘Geen brug is ons te ver’. Dát is Vitesse en Arnhem.”

Sfeer is een heet hangijzer in GelreDome. ,,Er is met afstand één negatief aspect rond Vitesse”, weet Noltes. ,,Het lege stadion. Vitesse ontvangt jaarlijks meer bezoekers dan AZ. We staan qua supportersaantallen gewoon in het linkerrijtje. Maar qua bezetting wordt alles anders. Dan staan we onderin het rechterrijtje. Daaraan moeten wij werken.”

Sfeeracties uitgebreid, samen met supporters

Daarom worden de sfeeracties uitgebreid. Samen met de supporters van Zuid. De fanatieke aanhang. ,,Elk jaar vervaardigt onze aanhang geweldige spandoeken. We willen samen nog meer. Denk aan vlaggen, aan georganiseerd vuurwerk. We zetten daarom extra in op het verhogen van het sfeerbudget. Daaraan kan iedereen meedoen. Voor 18,92 euro, gelijk aan het oprichtingsjaar van Vitesse. We willen dit seizoen in alles optrekken met onze achterban.”

De prestaties op het veld moeten het enthousiasme dan verder aanzwengelen. ,,Bij voetbal gaat dat samen”, beseft Noltes. ,,Resultaat zorgt voor sfeer en een vol stadion ook. Daar zetten we nu vol op in.”

Bron: Gelderlander / Foto's: SV

Hoofdsponsor: