15 november 2019 In de media

Vitesse verliest besloten oefenduel tegen Heracles met 0-1

In een besloten oefenwedstrijd heeft Vitesse met 0-1 verloren van Heracles Almelo. Op Papendal scoorde Cyriel Dessers het enige doelpunt van de wedstrijd. Bij Vitesse maakte Million Manhoef zijn officieuze debuut.
De Arnhemmers speelden met academie-spelers Nikolas Agrafiotis en Enrico Hernández in de basis. Bij de bezoekers uit Almelo mocht oud-Vitessenaar Mo Osman starten vanaf de aftrap.

De Arnhemmers kregen al vroeg in de wedstrijd een goede mogelijkheid om de score te openen. Oussama Darfalou kopte de bal uit een corner richting de verre hoek, maar hij zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Ook Hernandez had pech. De aanvallend ingestelde speler schoot hard op de lat. In het eerste bedrijf kwam Darfalou nog twee keer in kansrijke positie, maar zijn schoten waren te onzorgvuldig om een gevaar te vormen voor Heracles Almelo-doelman Michael Brouwer.

Aan de andere kant kreeg Heracles niet heel veel kansen. Alleen een vrije trap van Teun Bijleveld ging over het doel van Kostas Lamprou. Hoewel de Almeloërs daarna niet meer heel vaak voor het doel van Vitesse verschenen, kwamen ze wel op voorsprong. Dessers werd vanaf de linkerkant gelanceerd, won het sprintduel van Özgür Aktas en rondde af: 0-1.

In de tweede helft werd er met name door het team van trainer Frank Wormuth veel gewisseld. Vitesse was het meest dreigend, onder andere via kopballen van Bryan Linssen en Patrick Vroegh, maar tot doelpunten leidde dit niet.

Na de interlandperiode speelt Vitesse op 24 november (16.45 uur) het eerstvolgende competitieduel. Op Het Kasteel is Sparta Rotterdam dan de tegenstander. Tickets bestel je gemakkelijk en snel via VITESSE.NL/TICKETS.

Opstelling Vitesse
Lamprou (K), Lelieveld, Aktas, Hájek, Clark (80’ Manhoef), Hernández, Bazoer (70’ Musaba), Vroegh, Linssen © (80’ Ten Teije), Agrafiotis (64’ Tighadouini), Darfalou

Reserves Vitesse
Houwen (K), Manhoef, Ten Teije, Musaba, Tighadouini, Zakir

Opstelling Heracles Almelo
Brouwer (K) (80’ Bucker), Breukers © (80’ Sama), Rossmann (80’ Van Benthem), Knoester (46’ Van den Buijs), Hardeveld, Osman (46’ Schoofs), Merkel (46’ Jakubiak), Bijleveld, Van der Water (64’ Leemhuis), Dessers (46’ Konings), Dos Santos (64’ Niemeijer)

Reserves Heracles Almelo
Blaswich (K), Bucker (K), Van den Buijs, Schoofs, Van Benthem, Jakubiak, Konings, Leemhuis, Niemeijer, Sama

Scoreverloop
41’ Dessers 0-1

Vitesse / foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: