26 augustus 2023 In de media

Vitesse verliest besloten oefenduel van Heracles

In verband met het voetbalvrije weekend heeft Vitesse vrijdagmiddag een besloten oefenduel op Papendal gespeeld tegen Heracles Almelo. De formatie van hoofdtrainer Phillip Cocu wisselde een prima eerste helft af met een mindere tweede helft. Het werd uiteindelijk 0-2 voor de Almeloërs. Namens Heracles Almelo scoorden Antonio Satriano en Justin Hoogma.

Op vrijdagmiddag trapten Vitesse en Heracles Almelo om 12.00 uur af voor een besloten oefenduel. In verband met de Europese verplichtingen van FC Twente is Vitesse dit weekeinde vrij. De uitwedstrijd in Enschede wordt op woensdagavond 27 september afgewerkt. Hoofdtrainer Phillip Cocu voerde twee wijzingen door ten opzichte van Vitesse vs PSV: Markus Schubert mocht starten onder de lat en Mica Pinto maakte zijn officieuze debuut voor de geel-zwarten en begon op de linksbackpositie.

In de openingsfase speelde het spel zich met name op het middenveld af. Na 13 minuten spelen werd Vitesse voor het eerst echt gevaarlijk na een prachtige aanval. Amine Boutrah had een geweldige actie in huis en zocht Kacper Kozlowski op. De bal ging snel van voet naar voet: via de Pool, Hamulic en Van Ginkel die tot slot Million Manhoef bereikte. De rechtsbuiten kreeg een opgelegde kans om de score te openen, maar schoof de bal naast het doel van Brouwer.

Naarmate het eerste bedrijf vorderde hadden de Arnhemmers veelvuldig de bal en speelde het spel zich vooral af op de helft van de Heraclieden. Met ongeveer twintig minuten op de klok leidde dit tot de tweede grote kans, ditmaal voor Said Hamulic, maar ook hij vond een goed optredende Brouwer op zijn weg. Het duurde een kleine dertig minuten voordat de ploeg uit Almelo voor het eerst gevaarlijk werd na een fout van de Arnhemmers. Er werd slordig balverlies geleden op het middenveld waardoor in de tegenstoot Anas Ouahim op Schubert kon vuren. De Vitesse-goalie kon niet in verlegenheid gebracht worden en kon makkelijk redding brengen. Aanwinst Pinto wist met een goede voorzet Hamulic te bereiken die het vizier nèt niet op scherp had door de bal over het Almelose doel te mikken. Vlak voor rust wist Schubert zich te onderscheiden door een goed schot van Bryan Limbombe onschadelijk te maken.

Mathijs Tielemans en Enzo Cornelisse kwamen direct na de rust binnen de lijnen. De tweede helft had een gelijkwaardige openingsfase als de eerste, maar het was de promovendus dat op voorsprong kwam. Emil Hansson had een goede actie in huis en wist Satriano te bereiken. De spits wist met een simpele voetbeweging Schubert te verschalken: 0-1. Limbombe was een plaag voor de Arnhemse defensie, het was aan Schubert te danken dat de ploeg van John Lammers de marge niet al snel wist te verdubbelen.

Het spelbeeld in de tweede helft veranderde in het nadeel van Vitesse. Heracles Almelo nam steeds meer het initiatief en werd ook gevaarlijk. Het tweede doelpunt van Heracles Almelo was dan ook niet onverdiend te noemen. Marko Vejinovic ging achter een vrije trap staan en wist Justin Hoogma te vinden die knap raak wist te koppen: 0-2. De wedstrijd kabbelde voort en Vitesse kreeg nog een spaarzame kans. Die was voor invaller Miliano Jonathans die de bal op aangeven van Tielemans over het Almelose doel schoot. Vitesse vs Heracles Almelo eindigt in een 0-2 verlies voor de Arnhemmers.

Op zondag 3 september om 16.45 uur hervat Vitesse de competitie met een thuiswedstrijd tegen AZ. Wil jij daarbij zijn? Bestel dan hier je kaarten.

Vitesse vs Heracles Almelo 0-2 (0-0)
56’ Satriano 0-1
78’ Hoogma 0-2

Vitesse
Schubert (K), Arcus (71’ Egbring), Oroz (79’ Van Zwam), Isimat-Mirin (71’ Yapi), Pinto (46’ Cornelisse), Van Ginkel © (46’ Tielemans), Meulensteen, Kozlowski (79’ Altena), Boutrah (71’ Jonathans), Manhoef, Hamulic (79’ De regt)

Heracles Almelo
Brouwer (K) (46’ De Keijzer), Limbombe (81’ Ibrahimoglu), Satriano, Ouahim (65’ Wehmeyer), De Keersmaecker (46’ Vejinovic), Willems (46’ Roosken), Bruns (65’ Scheperman), Bakboord (68’ Wieckhoff), Hoogma ©, Hansson (63’ Van Oorschot), Bultman (46’ Cestic)

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: